Sertifika takdim programına, Sakarya Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam, Sapanca Kaymakamı Süleyman Yıldırım, Sapanca Belediye Başkan Yardımcısı Mübin Yeni, Kaynarca Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Aysun Atakay, Sapanca Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Meryem Çelik Dişli, Hastane Müdürü Cihangir Bilgiç, hastane personeliyle kursiyerler katıldı.
Başhekim Dr. Meryem Çelik Dişli, programın açılışını yaparak alanında uzman ebeler tarafından verilen Gebelik Eğitimi için özel bir sınıf oluşturduklarını belirtti. Bu sınıfta 20 anne adayına gebelik fizyolojisi, doğum yöntemleri, doğum sancısıyla baş etme, bebek bakımı gibi birçok konuda eğitim verildiğini kaydeden Dişli, eğitimler sırasında uygulamalı plates hareketleri de yapıldığını belirtti. Dişli, eğitim sınıfına katkılarından dolayı Bahattin Şıkkibar’a da teşekkür etti.


Programda konuşan Kaymakam Süleyman Yıldırım, eskiden 5-6 ilin aynı hastaneden hizmet almak durumunda kalırken şimdilerde ilçelerde modern hastanelerin vatandaşımıza hizmet verdiğini dile getirerek sağlık alanındaki hızlı ilerlemeye dikkat çekti. Yıldırım’ın eğitimde emeği geçenleri kutlamasının ardından Genel Sekreter Hasan Salih Sağlam, kursiyerlere sertifikalarını vererek, ilçe hastanelerindeki ebelerin verimli kullanılması ile ilçelerde de doğum yapılacak servislerin hayata geçmesinin Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ndeki yoğunluğu azaltacağını dile getirdi. Sağlam, gebelik eğitiminin önemli bir çalışma olduğunu ve anne adaylarına büyük kolaylık sağladığının altını çizdi. Program, kursiyerlerin pasata kesmesi ve eğitim sınıfının resmi açılışı için kurdele kesimiyle son buldu.