Sağlıklı Hayat Merkezi Eğitim Toplantısı İstanbul Taksim Point Otel’de yapıldı. Farklı illerde SHM’de hizmet veren personele yönelik düzenlenen toplantıya, Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden İlçe Sağlık Müdürü Uz. Dr. Burcu Başaran Güngör, Diyetisyen Fatmanur Öz Acar, Sosyal Çalışmacı Selin Öz, Sağlık Memuru Ercan Bulut ve İl Sağlık Müdürlüğünden Ebe Gülhan Yazıcı katıldı.

Sakarya’da ilki Hendek’te İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde kurulan SHM’yle ilgili bilgi veren İlçe Sağlık Müdürü Uz. Dr. Burcu Başaran Güngör, bu merkezlerin aile ve toplum sağlığı merkezlerinin sunduğu birinci basamak sağlık hizmetini güçlendirmek ve bu hizmetlere ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla kurulduğunu dile getirdi.

Sağlığa yönelik risklerden birey ve toplumu korumak, sağlıklı yaşam tarzını teşvik etmek amacıyla oluşturulan SHM’de; diyetisyenlik, kanser tarama, üreme sağlığı, sağlıklı beslenme, aşı-bağışıklama, sağlık eğitimleri, danışmanlık, okul taramaları gibi birçok koruyucu sağlık hizmetleri yer alıyor.

Planlanan çalışmalar kapsamında eksiklerin tamamlanmasıyla merkezde psikolog, fizyoterapist, çocuk gelişim uzmanı, sigara bırakma polikliniği, gebe sınıfı hizmetleri de verilecek.