Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle "Sağlıklı Bir Yaşam İçin Her Gün 10 Bin Adım" temasıyla 3-4 Ekim günü gerçekleştirilen etkinliğe Serdivan Kaymakamı Muhsin Çatmadım, Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mümtaz Seyda, Serdivan Belediye Başkan Yardımcısı Selvet Karaoğlu, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim İkiz, Gençlik Hizmetleri, Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, İlçe Sağlık Müdürü Uz. Dr. Sevda Gürsel, İlçe Emniyet Müdürü Yüksel Usta, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Dere, sağlık çalışanları, diğer kurum çalışanları ve öğrenciler katıldı.


Etkinlikte konuşan Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mümtaz Seyda, "Toplumda sağlıklı yaşam kültürünün yerleşmesini sağlamak amacıyla sağlıklı beslenme alışkanlıklarını geliştirmek, fiziksel aktivite düzeyini arttırmak için sağlık birimlerinde çeşitli çalışmalar yapılıyor. Sağlıklı bir hayat ve obezitenin önlenmesi için yapılan rutin çalışmaların dışında, özel gün ve haftalarda ayrıca farklı etkinliklerin düzenlenmesi de konuya olan farkındalık düzeyinin arttırılmasında yarar sağlıyor. Egzersiz için zaman yok demeyin, sağlığınız için her gün 10 bin adım atın" diye konuştu.


Spor uzmanları tarafından katılımcılara ısınma hareketleri yaptırılarak başlayan etkinlikte, günlük yaşam içerisinde yapılabilecek egzersiz hareketleri de anlatıldı. Serdivan Belediyesi önünden başlayıp Mehmet Akif Ersoy Cadde güzergahında devam eden yürüyüş etkinliği, cadde üzerinden tekrar belediye önüne dönülmesi ve çeşitli ikramların yapılmasının ardından sona erdi.