Sakarya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi (Sakarya ADSH) yeni binasında Sakarya ve bölge halkına hizmet verirken, modern tekniklerle gücüne güç katmaya devam ediyor. O-14 yaş arası hasta bakan hekim sayısının 7’ye çıktığı hastanede, mesai dışı poliklinik hizmetiyle yoğun talebe cevap veriliyor. 24 saat hizmet veren Ağız ve Diş Sağlığı Acil Polikliniği ile hastanede sabit ve hareketli protezlerin yanı sıra birçok alanda hizmet veriliyor. İmplant yönteminin başarıyla uygulandığı Sakarya ADSH’de yoğun talebi karşılamak için 6 diş hekimi implant uygulaması yapıyor.

Hizmet kalitesi arttı

Sakarya ADSH Başhekimi Metin Çoban, hastanede yapılan yeni değişiklikler hakkında bilgi verdi. Çoban, işgücü ve zaman israfı gibi çalışma hayatında görülebilecek birçok israfın önüne geçmek için hastane personelinin iletişimini artırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Bu çalışmalar sayesinde personelin motivasyonunun da artığını dile getiren Çoban, “Diş hekimlerimiz ve personelimizle birlikte daha yüksek kalitede, daha az iş yüküyle, daha çok işi yapabilme anlamında yeni bir sistemi hayata geçirdik. Bu sayede ekip ruhunu yakalayarak otokontrol sistemi ile eksikliklerimizin tespitini hızlı bir şekilde yaparak, çözümlemeleri kısa sürede yapabilmekteyiz. Ayrıca üçer aylık dönemlerde diş klinik yardımcılarının görev tanımlarına giren tüm işlemlerle ilgili somut verilerle değerlendirme yapılarak, en başarılı 3 personelimize ödüllendirme yapıyoruz. Mutlu insanların çalıştığı bir hastanede tabi ki hizmet kalitesi artıyor” diye konuştu.

Protez işlemleri hızlandı

Hastanede yapılan sabit protez işlemlerinin hizmet alımı yoluyla yapıldığını hatırlatan Başhekim Çoban, 2018 yılı başlarından itibaren sabit protez işlemlerinin lazer sistemleri cihazı ile yapılmasının zorunlu hale getirildiğini kaydetti. Bu sayede ilgili protez işleminin tedavi sürelerinde ciddi zaman kazancı sağlandığını ve kalitenin artığına dikkat çeken Çoban, “Bu durum hasta ve hekim memnuniyetini olumlu yönde etkilemiştir. Bu işlemi ADSM'ler bünyesinde rutin olarak ilk uygulamaya başlayan illerden biriyiz” dedi.

İmplant uygulaması artıyor

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü ise Sakarya ADSH’de engelli kliniği kurarak ilimizde ve bölgemizde engelli vatandaşlara ağız ve diş sağlığı hizmetinin başarılı bir şekilde sunulduğunu dile getirdi. Öğütlü “Engelli vatandaşlarımız randevusuz bir şekilde ağız ve diş sağlığı hastanemizle iletişime geçerek ilgili birimden tedavi hizmetlerini kolaylıkla alabilmekte. Evde Sağlık Hizmetlerinden faydalanmak mecburiyetinde olan hastalar yine 4443833 nolu iletişim numarası ile iletişime geçerek diş protez hizmeti dahil olmak üzere, ağız ve diş sağlığı hizmetlerinden faydalanabilmekte. İlgili ekibimiz il genelinde haftada iki gün bu hizmeti vermekte. İmplant ile ilgili artan talebi karşılamak için implant yapan hekim sayımız 2019 yılı itibariyle 6 ya çıktı. Bu sayının daha da artması için gerekli çalışmalar yapılıyor” açıklamasında bulundu.

Mesai dışı poliklinik hizmeti

Sakarya ADSH’de hekim sayısının son 1 yılda 50’den 68'e çıktığını vurgulayan Öğütlü, hastanede beş uzmanın hizmet verdiğini belirtti. Haftanın dört günü mesai saatlerinde gelemeyecek hastalar için ortalama 30 diş hekiminin 17.00-19.00 saatleri arasında randevulu hasta kabul ettiğini söyleyen Öğütlü, ilimiz ve bölge halkının ağız ve diş hastanesine gösterdiği yoğun talebi karşılamak için gerekli destek ve çalışmaların yapıldığını dile getirdi.

Çatı için ihaleye yapılacak

Yeni binanın devri sırasında müteahhit firmadan kaynaklanan sorunların birçoğunun çözüldüğünü kaydeden Öğütlü, her yağmurda akan hastanenin çatısıyla ilgili alınan önlemlerden bahsetti. Sorunun büyük ölçüde halledildiğini ancak yine aşırı yağışlarda çatıdan su akıntısı olduğunu belirten Öğütlü, “Hastanemizin çatısıyla ilgili yağmur suyu sızıntısına karşı çalışmalar yapıldı. Kalıcı bir çözüm için yenileme kararı aldık. Bu konuda yakın zamanda ihaleye çıkılarak yeni çatı yapılacak” diye konuştu.