Hem eğlendiler, hem öğrendiler
Serdivan Mehmet Zaim İlkokulu Anasınıfı öğrencileri, okul bahçesinde kurulan sağlıklı yaşam aracından izlettirilen çizgi film ve kamu spotlarıyla hem bilgi sahibi oldular, hem öğrendiler. Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Serdivan TSM işbirliğiyle gerçekleştirilen ağız ve diş sağlığının korunmasına yönelik çalışma kapsamında diş hekimleri tarafından çocuklara diş taraması ile flor vernik uygulaması yapıldı.


 
Sağlık ekibi, florürün dişi bir kalkan gibi sararak asitlere karşı koruduğunu ve diş çürüklerini büyük ölçüde engellediğini belirtti. Ekip çalışanları ayrıca, florürlü vernik uygulamasının kolay-güvenli olduğunu, dünyanın birçok ülkesinde koruma programında yer aldığını ifade ettiler. Toplum Sağlığı Şube Müdürü Diş Hekimi Deniz Aktaş ve Diş Hekimi Bahar Güner flor vernik uygulaması sırasında çocuklarla birebir konuşarak, diş sağlığının önemini anlattılar ve nasıl diş fırçalanacağını göstererek bilgi verdiler.
 

Sağlık Bakanlığınca "Sağlıklı Dişler, Sağlıklı Nesiller" kampanyası çerçevesinde gerçekleştirilen eğitim ve uygulamaların ardından öğrencilere Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Mümtaz Seyda ve TSM Sorumlu Hekimi Dr. Yasin Çatalbaş tarafından diş fırçası ve diş macunu dağıtıldı.