Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından 2019 Yılı Fizibilite Desteği Programı kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü ile “Sakarya İli Sağlık Turizminin Geliştirilmesi” projesi için protokol imzalandı. MARKA Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu ile İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü tarafından imzalanan protokolle, MARKA’ya sunulan yaklaşık 114 bin liralık maliyetli projeye destek verilecek.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, bir yıllık süre zarfında desteklenecek proje ile sağlık turizminin gelişme potansiyelinin yüksek olduğu ilimizde turizmi desteklemek ve canlandırmak amacıyla fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi entegreli termal tesisin yapılabilirlik raporunun hazırlanmasının amaçlandığını dile getirdi. Öğütlü, proje kapsamında ilimize gelen turistlerin günübirlik konaklamasına alternatif olabilecek, bölgenin termal potansiyeli kullanılarak sağlık turizmine hizmet verebilecek tesisin fizibilitesinin hazırlanmasının yerli ve yabancı potansiyel yatırımcılara bilgi vererek yol göstermesini hedeflediklerini kaydetti.

İlimizde termal su kaynaklarının yoğun olduğu Akyazı ve Taraklı’da; Denizli, Afyonkarahisar, Yalova benzeri termal yatırımların artması ve Sakarya’nın bu yatırımlarla sağlık turizmi konusunda öncü iller arasında yer alması için düşünülen projede, bölgenin termal potansiyeli kullanılarak sağlık turizmine daha butik şekilde hizmet verebilecek fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi entegreli termal tesislerin yapılmasına yönelik ön çalışmalar tamamlanacak.  İlimizin sağlık turizmi içinde tercih edilme oranı yüzde 5 civarında olduğu tahmin edilirken, projenin hedeflerine ulaşması durumunda sağlık turizmine yönelik yatırımların artmasıyla Sakarya’nın turizm gelirlerinde geçmiş yıllara oranla 2023 yılında ciddi artış sağlanması bekleniyor.