Adapazarı Orta Mahalle’de bulunan Dr. A.Kadir Canik Sağlık Ocağında önceki gün yaşanan olayda, kızına iğne yaptırmak için giden kadın, hemşirelerin sert tavrıyla karşılaştı.

İddiaya göre, Nuray Y. isimli anne, rahatsızlanan 14 yaşındaki kızını Yenikent Devlet Hastanesinde doktora götürdü. Genç kadın, doktorun verdiği iğneyi yaptırmak için kızını bir gün sonra bağlı bulunduğu Orta Mahalledeki Dr. A.Kadir Canik Sağlık Ocağına götürdü. Saat 11.30’da sağlık ocağına gittiklerini söyleyen Nuray Y, içeride 3 hemşirenin yemek hazırlığı yaptığını belirterek, kendileriyle ilgilenilmediğini ve terslendiklerini ileri sürdü.

Nuray Y., “Enjeksiyon için geldiğimizi söyledik. O sırada hemşireler yemek hazırlığı yapıyordu. Bizimle ilgilenmediler. İğneyi yapıp yapamayacaklarını sorduk. ‘Nerede muayene olduysanız, iğnenizi gidip orda yaptırın’ dediler. Kendilerini şikayet edeceğimi söylediğimde ise ‘İstediğiniz yere şikayet edebilirsiniz’ şeklinde terslediler. Kızımın iğnesini sağlık ocağında yaptıramadım. Özel bir hastaneye gidip yaptırmak zorunda kaldım” dedi.

Nuray Y, yaşadığı olayla ilgili şikayette bulunduğunu da söyleyerek, “Bizimki sadece bir iğneydi. Ancak bu tutum, başka hastalar için de sergilenmesin diye Sağlık Bakanlığına şikayette bulundum” diye konuştu.