İl Sağlık Müdürlüğü personeline yönelik Cumhurbaşkanlığı eski P+rotokol Uzmanı İhsan Ataöv tarafından “Protokol kuralları ve kurumsal nezaket” eğitimi verildi. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’nın katkılarıyla Orhangazi Kültü Merkezi’nde düzenlenen eğitime, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Güvey ile Başkan Yardımcısı Dr. Mümtaz Seyda,  Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Yardımcısı Dr. Ayhan Ak, sağlık çalışanları ve öğrenciler katıldı. Yoğun katılımın yaşandığı eğitimde İhsan Ataöv’ün enerjisi yüksek anlatımı takdir topladı. Protokolün anlamı ve genel kurallarına değinen Ataöv konuşmasında, protokolün dünyanın her yerinde kabul edilmiş bir kavram olduğunu dile getirdi.

“Protokol resmi bir törende, resmi bir yemekte, resmi bir açılışta, resmi bir toplantıda başında resmi olan her işte temsil gücü düşük olan ast ile temsil gücü yüksek olan üst arasındaki ilişkileri düzenleyen işin adıdır” diyen Ataöv, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Protokol, kişinin resmiyette haddini bilmesidir. Astın üstüne, üstün üstüne bir disiplin zinciri vardır. Kardeşim istediğimi giyerim, istediğimi konuşurum, istediğimi yaparım dediğiniz an da o zincir kopar ve kaos olur. Protokolsüzlük resmiyette düşünülebilir mi? Hayır. Samimi olmak daha güzel değil mi? Güzel ama istenilen resmi olmaktır. Resmi olmayı bütün dünya mı kabul etmiş? Evet. O zaman protokolsüz olmayan bir dünyada umursamamak yerine öğrenmek lazım. Protokolde makama saygı mecburdur. Bu sebeple kişiyi sev ya da sevme. Mevzu sevgi değil, saygıdır."

Ataöv, konuşmasının devamında katılımcılara, protokolde kişisel temsil gücünü artırmak konusunda eğitim verdi ve temsilde başarı için giyim, hitap, beden dili, tokalaşma, makam odasında, tokalaşmada, selamlamada, sosyal ortamda ast-üst ilişkileri konularını anlattı. Eğitimin sonunda Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Yardımcısı Dr. Ayhan Ak ile İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Güvey tarafından İhsan Ataöv’e  plaket ve çiçek taktim edildi. Gösterilen ilgiden dolayı teşekkür eden Ataöv, Sakarya’ya gelerek eğitim vermesinde emeği geçen İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkanlığı Eğitim Şube Müdürü Şahin Yelek’e teşekkür etti.