Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırmam Hastanesi (SAÜEAH) Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Sağlık Çalışanları Haftası kapsamında “Sağlık çalışanı ne ister?” konulu program düzenlendi.  Programa, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Op. Dr. Özcan Öktem, SAÜEAH Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Akif Çakar, Başhekim Yardımcıları Doç. Dr. Sühha Bostancı, Uz. Dr. Dilek Bingöl Aydın, Dr. Aysun Atakay, Dr. Şefak Beşler, Dr. Mustafa Çelebi, hastane yöneticileri ile hekimler ve sağlık çalışanları katıldı.

“Hemşire sorunu çözülüyor”

Programın açılış konuşmasını yapan SAÜEAH Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Yavuz Bingöl, göreve geldiği beş aylık süre zarfından saha çalışması yaparak sorunlara hakim olduklarını ve bu sorunların çözümüyle ilgili projeler geliştirdiklerini dile getirdi. İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü ile Başhekim Doç. Dr. Mehmet Akif Çakar’ın her zaman kendilerine destek olduklarını ifade ederek teşekkür eden Bingöl, “Hayata geçirmek istediğimiz üç projemiz var. Bunlardan biri ilk olarak belirleyeceğimiz hastanelerle Sağlık Bakım Hizmetleri olarak koordine olup yaşanan durumları inceleyip, neler yapacağımızı ortaya koymak. İkinci projemiz Refakatçi Eğitimlerine başlamak. Üçüncü projemiz ise ‘Ziyaretin evde yapılanı makbuldür’ anlayışıyla hastanede gereksiz kalabalıkları önleyecek bir kültür yaratmak üzerine” diye konuştu.

“Fedakarca çalışıyorlar”

Sağlık hizmetinin sağlanmasında farklı mesleklerde bulunan herkesin büyük bir sağlık ordusunun parçası olduğunun dile getiren Başhekim Doç. Dr. Mehmet Akif Çakar, “Çok zor bir görevi yerine getiriyorsunuz. Bu hizmetlerin karşılığı parayla ödenmez. Zor şartlarda fedakarca çalıştığınızı biliyoruz. Bu anlamda kendinize vakit ayıramadığınızı da biliyoruz. Yönetim olarak amacımız, sosyal etkinlikleri artırmak sizleri sık sık bir araya getirmek ve iletişimsizliği önleyerek, daha keyifli , daha güzel bir çalışma hayatı sağlamak” dedi.

“Her zaman yanınızdayız”

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü de, SAÜEAH’ın şehrin üçüncü basamak hizmet veren tek hastanesi olduğunu ve yaşanan yoğun hasta potansiyeline hizmet noktasında hemşire ve sağlık çalışanlarının özveriyle çalıştığını ifade etti. Öğütlü, son atamalarla Sağlık Bakım Hizmetlerinin elinin kuvvetleneceğini belirterek, “132 hemşiremizin ataması SAÜEAH’a yapıldı. Onların görevlerine başlamasıyla burada görev yapan hemşirelerimizde rahatlayacak. Sağlık çalışanlarının, neler yaşadığını bizler çok iyi biliyoruz. İnsanlara sağlık hizmeti verirken ailenizin, sevdiklerinizin size ihtiyacı olduğu durumlarda bile yanlarında olamıyorsunuz. Kendinizden ve çevrenizden birçok fedakarlıkta bulunuyorsunuz. Böylesine fedakarca çalışan sağlık çalışanlarına herhangi bir şiddet olayı olursa herkes bilsin ki sonuna kadar arkanızdayız ve ne gerekiyorsa yaparız” diye konuştu.

Teşekkür belgesi verildi

Konuşmaların ardından “Sağlık çalışanı ne ister?” konulu video gösterimi yapıldı. Sağlık çalışanlarının çalışma hayatında neler yaşadığı ve hissettiğinin işlendiği video salonda duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Sağlık çalışanları adına kürsüye çıkan ebe, hemşire, röntgen teknisyeni, laborantlar yaşadıkları sorunlar ve taleplerini dile getirdi. Programın sonunda, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü tarafından “Yılın Hemşiresi” seçilen Dahiliye-Nöroloji Servisi Sorumlu Hemşiresi Pembe Erim’e teşekkür belgesi verilirken, özverili çalışmasından dolayı stajyer hemşire Egzona Manxhuka da teşekkür belgesini Başhekim Doç. Dr. Mehmet Akif Çakar’dan aldı. Program kokteyl ile son buldu.