Kamu Hastaneleri destek verdi
Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile Kızılay Sakarya Kan Bağışı Merkezi tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyası kamu hastanelerinin ardından Genel Sekreterlik binasında devam etti. Genel Sekreter Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam, Tıbbi Hizmetler Başkanı Opr. Dr. Özcan Öktem, İdari Hizmetler Başkan V. Dr. Hasan Bektaş, Mali Hizmetle Başkan V. Ahmet Kemiksizoğlu’nun destek verdiği kan bağışına personelde yoğun ilgi gösterdi. Kış aylarında soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlar nedeniyle kan bağışında yaşanan azalmanın önüne geçmek için yapılan kampanyalar kapsamında kamu hastanelerinde ve devlet kurumlarında yürütülen bağış kampanyalarının önemli olduğunu dile getiren Genel Sekreter Doç. Dr. Sağlam, kan bağışının sağlık açısından da büyük önemi olduğunu ifade etti.


 
Kemik iliğini güçlendiriyor
Kan bağışında bulunan Sağlam, kan bağışının kemik iliği gelişimi açısından önemli olduğunu vurgulayarak, “Düzenli kan bağışı vücudumuzun kan üretimi açısından öneli. Kemik iliği sürekli kan üretimi için çalışıyor ve bir nevi antrenman yapıyor. Bu durum sağlık açısından faydalıdır. Sağlıklı her yetişkinin düzenli kan bağışçısı olmasını sağlamak gerekiyor. Kan ihtiyacı sağlık tesislerimizde acil durumlarda, ameliyatlarda hayati önem taşıyor. Ülkemizde kan toplama işi Kızılay’a verilmiş. Bizde kamu hastaneleri olarak bağış konusunda her zaman elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz” diye konuştu.
Genel Sekreterlik Kan Bağışı Kampanyası Koordinatörü Uz. Ömer Karayel, Kızılay Sakarya Kan Bağışı Merkezi Koordinatörü İlke Dölek ile Dr. Murat Göl, kan bağışı çalışmalarıyla ilgili bilgi Genel Sekreter Sağlam’a bilgi verdi.