Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Eğitim Birimi tarafından 13-14 Temmuz tarihlerinde “Acil servise başvuran madde bağımlısı vakalarına yaklaşım” konulu eğitim çalışması Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Merkez Kampüsü Konferans Salonu’nda yapıldı. Acil servislerde çalışan personelin ve hekimlerin katıldığı eğitim seminerinin açılışına; Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam, Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Özcan Öktem, İdari Hizmetler Başkanı Dr. Hasan Bektaş, Mali Hizmetler Başkanı Ahmet Kemiksizoğlu’da katıldı. Yrd. Doç. Dr. Murat Yücel ile Uz. Dr. Egemen Küçük’ün eğitim verdiği seminerin açılış konuşmasını yapan Genel Sekreter Sağlam, madde bağımlılığını alınan önlemlere rağmen hızla artığına dikkat çekti.

Sağlam, madde bağımlılığını azaltılması için bilinçlendirme çalışmalarının büyük önem taşıdığının altını çizerken, “Uyuşturucuyla mücadele yıllardır sürüyor, bu mücadele artarak da sürmeye devam edecek. Geleceğimiz, yarınlarımız olan gençleri korumak için onları bilinçlendirmek zorundayız. Sadece gençler değil herkes bu konuda bilinçlenmeli ki madde bağımlığı ile etkin mücadele yapılabilsin. Uyuşturucu kullanımı her yıl biraz daha artış gösteriyor. Bu zehir tacirlerinin uyuşturucu maddeleri değişik isimlerle kolay ulaşılabilir şekilde piyasaya yaymasından kaynaklanıyor. Çevremizde her yerde bağımlı insanları görüyoruz. Uyuşturucunun pençesine düşmüş insanları caddelerde, sokaklarda, köşe başlarında görebiliyoruz. Son yıllarda kullanımı son derece artan Bonzai denen illetin insanları ölüme götürmesine şahit oluyoruz. Acil servislerimizde de madde bağımlılarına daha etkin yardımcı olabilmek için onlara nasıl yaklaşacağımızı, neyle karşı karşıya olduğumuzu, nasıl yardımcı olacağımızı daha iyi bilmek, bilgilerimizi güncellemek açısından bu eğitimlere önem veriyoruz” diye konuştu.

Genel Sekreter Sağlam’ın konuşmasını ardından başlayan eğitimde Yrd. Doç. Dr. Murat Yücel’in seminer hakkında verdiği bilgilerin paylaşımının ardından, Uz. Dr. Egemen Küçük, madde bağımlılığının türleri, sebepleri, bağımlı hastalara yaklaşımlar gibi konularda sunumda bulundu. Gün boyu süren eğitimler iki gün iki grup şeklinde devam etti.