Sakarya Kamu Hastaneleri Yöneticileri Ocak Ayı Toplantısı Genel Sekreter Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam Başkanlığı’nda yapıldı. Tıbbi Hizmetler Başkanı Opr. Dr. Özcan Öktem ile İdari Hizmetler Başkanı Dr. Hasan Bektaş, Mali Hizmetler Başkan V. Ahmet Kemiksizoğlu’nun da hazır bulunduğu toplantının ev sahipliğini Kocaali İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Selman Alikılıç yaptı.

Toplantıda ilk olarak Kocaali İlçe Hastanesi’yle ilgi Başhekim Dr. Selman Alikılıç bilgi verdi. Muayene, teşhis ve tedavi hizmetleri hakkında bilgi veren Alikılıç, acil servis hizmetinin yanı sıra diş, dahiliye, aile hekimliği, genel cerrahi, çocuk sağlığı ve hastalıkları alanında poliklinik hizmeti verdiklerini kaydetti. Hastane ilçe halkına hizmet veren diyaliz ünitesi, görüntüme hizmetleri, laboratuvar hizmetleri verildiğini de dile getiren Başhekim Alikılıç, “Acil servisimizle birlikte hastanemizde 2016 yılı itibariyle toplam 50 bin 513 muayene yapılmıştır. Hastanemizde diş polikliniğimizde yoğun çalışmaktır. 2016 yılı itibariyle 2 bin 491 hastamız diş çekimi yaptırmış, 2 bin 246 dolgu uygulanmıştır. Diş polikliniğimizde 432 kanal tedavisi uygulaması yapılırken, iskelet protez olarak 422 uygulama gerçekleşmiştir” dedi.

Kocaali İlçe Devlet Hastanesi’nin bölgeye halkına her gün daha kaliteli sağlık hizmeti vermesi için çalıştıklarını dile getiren Başhekim Dr. Alikılıç, diyaliz ünitesinde biri yedek dört cihazla 40 hastaya hizmet verdiklerini kaydetti. Kocaali İlçe Devlet Hastanesi olarak diyaliz ünitesinde hizmet verilen hasta sayını ve seans sayısını artırmayı hedeflediklerini dile getiren Alikılıç, diş polikliniğinde bir kadrolu bir geçi görevle gelen toplam iki diş tabibi sayısını üçe çıkararak bu alandaki hizmetin sayısını artırmak istediklerini belirtti.  Hastanede yataklı servisi de aktif hale getirmeyi hedeflediklerini ifade eden Alikılıç, “Elimizdeki imkanları en iyi şekilde değerlendirerek, bölge halkımızın ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Hastane yöneticileriyle aylık durum değerlendirmesi yapılan toplantıda konuşan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam, hastaneler arasında hasta koordinasyonun önemine vurgu yaptı. Hasta sevkleri konusunda alınan önlemlerle bir azalma yaşandığını dile getiren Sağlam, hasta hakları birimlerini vatandaşların daha iyi kullanması için çalışma yapılmasını istedi.

Sağlam, “Tüm çalışmalarımız Bakanlığımızın standartlarına uygun şekilde sağlık tesislerimizde hizmet kalitesini artırmak içindir. Sadece şehir merkezinde değil, ilçe hastanelerimizde de güzel hizmetler verilmekte. İmkanlar çerçevesinde sağlık tesislerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için elimizden gel gayreti gösteriyoruz. Vatandaşımızın memnuiyeti bizim için önemli” dedi.