ROBOTİK CERRAHİ
Bünyesindeki deneyimli doktor kadrosu ve öğretim elemanlarıyla önemli başarılara imza atan ve Genel Cerrahi branşında ilimizin dışa bağımlılığını ortadan kaldıran SAÜEAH Genel Cerrahi Kliniği Robotik Cerrahi ameliyatlarını başarıyla sürdürüyor. SAÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Fatih Altıntoprak, Robotik Cerrahi alanında yapılan uygulamalar hakkında bilgiler verdi. Altıntoprak, son 1 yıldır SAÜEAH’da düzenli olarak uygulamaya devam ettikleri Da-Vinci Robotik Sistemi ile zorluk derecesi yüksek birçok cerrahi girişimi başarı ile gerçekleştirdiklerini kaydetti.


 
DENEYİMLİ EKİP
Robotik sistemin her türlü genel cerrahi ameliyatlarında kullanılabildiğini dile getiren Altıntoprak “Kliniğimizde ağırlıklı olarak zorluk derecesi yüksek ameliyatlar olarak kabul edilen Kolorektal kanserler ve mide kanserlerinde Robotik Cerrahiyi düzenli olarak kullanmaktayız. Fakat takdir edilebileceği gibi her hastanın hastalığı Robotik Cerrahi için uygun olmayabiliyor. Ameliyat öncesi dönemde titiz bir şekilde gerçekleştirilen ameliyata hazırlık sürecinde hastalığı Robotik Cerrahi için elverişli olan hastalarda, hem hastalara hem de ameliyatı gerçekleştiren ekibe büyük kolaylıklar ve avantajlar sağlayan bu sistemi kullanmaktayız. Üst düzey bir cerrahi teknik olan Robotik Cerrahi uygulamalarındaki deneyimimiz geçtiğimiz ay gerçekleştirilen girişimlerle birlikte toplamda 50 ameliyat düzeyini geçmiş durumda” dedi.
Doç. Dr. Altıntoprak, SAÜEAH Genel Cerrahi Kliniği’nin Robotik Cerrahi konusunda ülkemizin deneyimli ekiplerinden birisi olduğunu belirterek, Genel Cerrahi Kliniği ekibi olarak her türlü genel cerrahi problemine cevap verebilecek kapasitede ve donanımda olduklarını söyledi.