Halk Sağlığı Müdürlüğü Kronik Hastalıklar, Yaşlı ve Engelliler Birimi tarafından düzenlenen konferansın açılış konuşmasını Şube Müdürü Celal Berçin yaptı. Valilik konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gündüz konuşmacı olarak katıldı.

Gündüz, sağlık personeline kalp damar hastalıklarında risk faktörleri olan şeker hastalığı, yüksek tansiyon-kolesterol, sigara, fazla kilolu olma durumu ve hareketsiz yaşamın olumsuz etkileri ve korunma yollarını anlattı. Kalp krizi ve tedavi yöntemleri hakkında da bilgiler veren Gündüz, toplum sağlığı ve aile sağlığı sorumlu hakimleri ile çok sayıda sağlık çalışanı tarafından ilgiyle dinlendi.

8-15 Nisan Kalp Haftası dolayısıyla vatandaşlara da mesajlar veren Prof. Dr. Gündüz, "Sağlıklı bir kalbe sahip olmak istiyorsak eğer, asla sigara içmeyerek, düzenli egzersiz yaparak, normal vücut kilomuzu koruyarak, şeker-tansiyon hastalığı varsa uygun zamanlarda kontrol ve ölçümlerimizi yaptırarak bunu başarabiliriz" dedi.