Türkiye'de aşılama çalışmaları hız kazanırken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla birlikte organize sanayi bölgelerinde (OSB) çalışanlara yönelik aşılama çalışması başlatılacağını duyurmuştu. Bakan Koca’nın açıklamasının ardından Sakarya’da da fabrikalarda çalışanlara yönelik aşıma çalışması başladı.

İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri 1. OSB başta olmak üzere, 2. ve 3. OSB bölgeleri ile tüm ilçelerde bulunan fabrikalarda ve büyük ölçekli işletmelerde aşı çalışması yapıyor. İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, hafta başında Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) kayıtlı tüm çalışanların aşılanmasının ardından, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) ile birlikte planlama yapılarak fabrika ve büyük işletmelerde hizmet veren çalışanların aşılanmasına yönelik çalışmaların ilimizde hızlı bir şekilde devam ettiğini dile getirdi. 

COVID-19 salgınıyla mücadelede aşının büyük önem taşıdığını bir kez daha dile getiren Öğütlü, “Salgınla mücadelede aşının önemini her zaman ifade ediyoruz. Ülkemiz başından beri salgınla mücadelede inanılmaz başarılı bir yönetim sergiliyor. Bu süreç içerisinde maske bulamayan, ilaç bulamayan, solunum cihazı bulamayan, hastaneleri yetersiz kalan, aşı bulamayan ülkeleri hep beraber gördük. Çok şükür biz bu sorunları yaşamadık. Her türlü ihtiyacımız anında karşılandı. Yeteri kadar aşı bulamayan ülkeler varken bizin elimiz de tüm insanımıza yetecek aşılarımız var. Buradan bir kez daha kriterlere uyan herkesi randevu alarak aşı olmaya davet ediyoruz. Hastanelerimizde, aile sağlık merkezlerinde aşılama sürüyor. Gezici ekiplerimiz de ön görülen alanlarda aşı çalışmalarını yapmaya devam ediyor. Hep birlikte bu salgından kurtularak normale döneceğiz” diye konuştu.