Akyazı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Savaş Taşkıran Akyazı Devlet Hastanesi’nde uygulanan yöntemle hasta memnuniyetinin arttığını, bu tür ameliyatlarda genel anestezi riski nedeniyle hasta sevk etmek zorunda kalmadıklarını ifade etti.

Akyazı devlet hastanesinde ultrason eşliğinde uygulanan periferik blok yöntemi sayesinde hastalar genel anestezi almadan el, kol ve omuz ameliyatlarını olabiliyor. Bu yöntem ile ameliyat sonrası ağrı çilesi de ortadan kalkıyor. Ultrason ve özel bir iğne kullanılarak gerçekleştirilen işlem ile sadece ameliyat yapılacak kolun sinirleri uyuşturuluyor.

Ultrason eşliğinde periferik blok yöntemini her yaş gurubunda güvenle uyguladıklarını ifade eden Anesteziyoloji ve Reanimasyon uzmanı doktor Tolga Ergönenç, “Hastalar ameliyatı sohbet ederek konforlu bir şekilde geçiriyor, ameliyat sonrası yaşanan uyanma ve ağrı süreci de ortadan kalkıyor”  dedi.

Özellikle genel anestezi uygulanmasının sakıncalı olduğu hastalarda periferik blok yöntemini tercih Ergönenç,  bu işlemin ultrason eşliğinde uygulanması halinde yüksek başarı ve düşük komplikasyon oranına sahip olduğunu ifade ediyor.

Op. Dr. Cabbar Yılmaz  da, “Hastanemizde başlayan bu uygulamayla hastalarımızda akciğer,kalp ve üst solunum yolu problemleri olmasına rağmen bu yöntemin hastalarda ağrısız,hızlı ve konforlu ameliyat olmasına olanak sağlanmaktadır” diye konuştu.

akyazi_devlet_hastanesi2.jpg