Kanserde erken teşhisin önemi ve tarama yöntemleri konusunda gerçekleştirilen eğitim ve tarama çalışmalarına Adapazarı Toplum Sağlığı Merkezi de destek verdi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen eğitime, Adapazarı İzzet Şükrü Erez Sosyal Hizmet Merkezi, Hendek Melek Nişancı Huzurevi, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü yetkili ve çalışanları katıldı.

Aynı gün tarama

Çeşitli kanser türleri konusunda bilgilendirme yapılan eğitim ve stant çalışmaları sonrasında programa katılan uygun bireylere kanser taraması yapıldı. Farkındalık çalışmaları kapsamında edindiği bilgiler sonrasında  kanser taraması yaptırmaya karar veren kişilerin taramaları aynı gün yapıldı. İl Sağlık Müdürlüğünün görevlendirdiği araçla eğitim alanından alınan vatandaşlar, Adapazarı Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezine (KETEM) götürülerek kişilerin durumuna göre rahim ağzı, kolon, meme kanseri taramaları yapıldı. Tetkik sonuçları şüpheli olan vatandaşlar tedavi için ilgili birimlere yönlendirildi.

Öğütlü: "Geç kalmaktan korkmalı"

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, bilinçlendirme ve tarama çalışmalarının tüm ilçelerde bağlı kuruluşlarda süreceğini belirtti. Kanserden değil geç kalmaktan korkmak gerektiğini söyleyen Öğütlü; "Kanserde erken teşhis, tedavi sürecinde çok önemlidir. Bu nedenle tarama çalışmalarımız İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerimizce sadece farkındalık günleri ve aylarında değil her zaman devam edecektir" ifadelerinde bulundu.