İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü dolayısıyla, Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SAÜEAH) Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği Doğum Servisi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Kliniği Kampüsünde görev yapan ebeleri ziyaret etti.

İl ziyaretini SAÜEAH Merkez Kampüsü’ne gerçekleştiren Doç. Dr. Öğütlü, Doğumhanede çalışan ebelerin gününü kutladı. Öğütlü’nün ziyaretinde, SAÜEAH Başhekim Vekili Doç. Dr. Mehmet Sühha Bostancı, Başhekim Yardımcıları Uz. Dr. Dilek Bingöl Aydın, Dr. Aysun Atakay, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Yavuz Bingöl, Destek ve Kalite Müdürü Barış Oğuz ile hastane yöneticileri hazır bulundu. Ebeleri görevi başında ziyaret eden Öğütlü daha sonra Kadın Sağlığı Polikliniği duvarlarına yapılan resimleri inceledi. 

Öğütlü ikinci ziyaretini Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Kliniği Kampüsü’ne gerçekleştirdi. Burada görev yapan ebelere de gül vererek günlerini kutlayan Öğütlü, “Sağlık camiası olarak büyük bir aileyiz. Fedakarca çalışan sağlık personeli içerisinde yine sağlıkla ilgili birçok meslek var. Ebelerde bunlardan biri ve onlarda sağlık ordusunun vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Bu büyük aileyi hep birlikte oluşturuyoruz. İşini en iyi şekilde yapmak için özveriyle çalışan tüm ebelerimizin günü kutlu olsun” diye konuştu.

 Öğütlü ziyaret sonrası hastane yönetimi tarafından yeniden dizayn edilen Çocuk Hastalıkları Bölümünde bulunan trayaj odasında incelemede bulundu. Çocuk hastaların hastaneye geldiklerinde tedavi sürecinin belirlenmesi sırasında hastane fobisinin ortadan kalkması için kitap ve oyuncaklarla doldurularak süslenen odanın güzel bir çalışma olduğunu dile getiren Öğütlü, emeği geçenlere teşekkür etti.