Pamukova’da meydana gelen olayda, bir düğünde tartışarak darp edilen kişiler tedavi için Pamukova İlçe Devlet Hastanesi’ne getirilirken yakınları görevini yapmaya çalışan Doktor Mehmet Alp’e saldırdı.

Olayın ardından basın açıklaması yapan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, hastanede acil serviste görevli Doktor Mehmet Alp’in yaralanan kişileri muayene ettiği sırada yaşanan saldırı sonrasında olaya müdahale eden güvenlik güçlerine de saldıran şahısların hastanede adeta terör estirdiğini dile getirdi.

Öğütlü, “Ne için, nerede olduğunu unutarak hastanede doktoru darp eden polise saldıran şahısların biber gazıyla etkisiz hale getirilerek gözaltına alındıklarını öğrendik. Sağlık çalışanlarına yapılan hiçbir şiddet olayına asla müsamaha göstermeyeceğimizi herkes bilsin. Görevi insanlara sağlık hizmeti sunarak şifa vermek olan doktorlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza yönelik sözlü ve fili her saldırının karşısındayız. Adli mercilere yansıyan olayın cezasız kalmaması için olayın sonuna kadar takipçisi olacağız. Yaşanan olayı bir kez daha kınayarak, doktorumuz Mehmet Alp ve olayda saldırıya maruz kalan güvenlik güçlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum” dedi.