Kamu Hastaneleri Nisan Ayı Başhekimler Toplantısı İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü Başkanlığı’nda yapıldı. Kocaali İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ümit Çakmak’ın ev sahipliğinde yapılan toplantı, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü’nün başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Özcan Öktem ile başkan yardımcıları Op. Dr. Mahmut Atum ve Op. Dr. Kubilay Gündoğdu hazır bulundu.

Kocaali İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ümit Çakmak, hastanenin genel durumuyla ilgili sunum gerçekleştirerek bilgi verdi. Çakmak, Kocaali halkına en iyi şekilde sağlık hizmeti vermek için çalıştıklarını dile getirdi.

Toplantıda konuşan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü ise, hastaneler arasında koordinasyonun artırılması ve ilçe hastanelerinde poliklinik hizmetlerinin artırılmasıyla Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Yenikent ve Toyota-sa hastanelerindeki yoğunluğun azalacağını dile getirdi.

Hekim ve yardımcı personel ihtiyacına yönelik Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan atamaların ilimizde önemli bir ihtiyacı karşılayacağını ifade eden Öğütlü, “İhtiyaçların tespiti ve karşılanması konusunda ilçe hastanelerimizin her zaman yanındayız. İlçe hastanelerimiz bulunduğu bölgede ne kadar güçlü olursa merkezde hizmet veren üç hastanemizdeki yoğunlukta buna bağlı olarak düşecektir” diye konuştu.