Aile Sağlık Merkezlerinde (ASM) görevli sağlık çalışanlarından bilgi alan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, birinci basamak sağlık hizmetlerinin önemine değindi. Güneşler Aile Sağlık Merkezinde Sakarya Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Rıdvan Karagözle de bir araya gelen Öğütlü, Aile Hekimliği sisteminin çok daha başarılı ve verimli hale gelebilmesi için hem toplumun hem de ASM’lerde görevli hekim ve sağlık çalışanlarının üzerine önemli görevler düştüğünü dile getirdi.

Birinci basamak sağlık hizmeti alanına giren birçok hastalıkta vatandaşların poliklinik hizmeti için aile hekimlerine uğramadan hastanelere gitmesinin gereksiz yoğunluğa neden olduğunu hatırlatan Öğütlü, halk sağlığı hizmetlerinin en önemli parçası olan Aile Hekimlerinin her zaman yanlarında olduklarını ifade etti. Öğütlü, hastalıkların erken tanısı, ikinci ve üçüncü basamak sağlık tesislerine sevk oranlarının azaltılmasında da ASM’lerdeki hizmet sunumuna dikkat çekti.

Bebeğin fetal döneminden başlayarak doğumuna ve sonrasındaki sağlam çocuk ve ergen takipleri, erişkinlik ve yaşlılık süreçleri de dahil yaşamının her döneminde doğrudan hizmet vererek kişilere ömür boyu sağlık hizmeti sunulabilmesini hedeflediklerini dile getiren Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Rıdvan Karagöz, ziyaret dolayısıyla memnuniyetini dile getirerek, Aile Hekimlerine ve ASM’lere yönelik İl Sağlık Müdürlüğü’nün sağladığı desteklerden dolayı teşekkür etti.