Kaynarca İmam Hatip Ortaokulu ve Merkez İstiklal Ortaokulunda gerçekleştirilen omurga eğriliği (skolyoz) taramasında erken dönemde teşhis konulan 3 öğrencinin tedavisine başlandı.

Omurga eğriliğinin 10-15 yaş arası çocuklarda daha sık rastlanan bir durum olması nedeniyle 5-6-7 ve 8. sınıf öğrencilerine tarama yapıldı. İl Sağlık Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Şube Müdürlüğü Koordinatörlüğünde ve Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğünün desteği ile yürütülen taramalara, İstanbul Haliç Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Hürriyet Yılmaz Başkanlığında 2 gruptan oluşan sağlık ekibi katıldı.



Skolyoz şüphesi olan öğrencilerin Mobil Röntgen Tarama cihazıyla röntgenleri çekildi. Diğer muayeneleri de yapıldıktan sonra tanı koyulan öğrencilerin aileleriyle iletişime geçilerek tedavi sürecine başlandı.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, omurga eğriliği hastalığının erken tanısı ve sıklığının tespiti amacıyla Sağlık Bakanlığınca başlatılan program çerçevesinde çalışmaların devam edeceğini ifade etti. Öğütlü, çocuklarda sık rastlanan skolyozun erken teşhis ve tanısında 10-15 yaş grubu çocukların öncelikli olduğunu belirtti. Erken yaşlarda yapılan tanı ve tedavi ile sağlıklı bir gelecek elde edilebileceğinin de altını çizdi.