Sağlık Bakanlığı’nın uygulamaya koyduğu “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Programı” kapsamında, ülkemizde görülme sıklığı giderek artan, insanların yaşam kalitesini düşüren ve kronik hastalıklara ve bazı kanser türlerine zemin hazırlamak suretiyle bireyin sağlığını olumsuz yönde etkileyen obezitenin önüne geçilmesi amaçlanıyor. 

Düzenlenen eğitimlerle insanların obezite konusundaki bilgi düzeylerinin arttırılması suretiyle, obezitenin yol açabileceği hastalıklar konusunda toplumsal farkındalık oluşturulmaya çalışılıldığını kaydeden Sakarya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aydın Erdoğan; “İnsanların dengeli beslenme ve yeterli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmalarının sağlanması amacıyla Akyazı, Pamukova, Karasu, Arifiye ve Hendek Toplum Sağlığı Merkezlerinde, Müdürlüğümüzce başlatılan projeler doğrultusunda düzenlenen sağlıklı beslenme eğitimleri kapsamında, bu bölgelerde yaşayan ve aktiviteye katılan vatandaşlarımızın Beden Kitle İndeksi ölçümü yapılarak vücutlarındaki yağ, su ve diğer dokuların oranı konusunda kendilerine bilgi verilmiş ve sağlıklı beslenme önerilerinde bulunulmuştur. Seminerlerimize Arifiye’de 150 kişi, Hendek’te 60 kişi, Karasu’da 50 kişi, Akyazı’da 70 kişi, Pamukova’da 50 kişi olmak üzere toplam 380 vatandaşımız katılmıştır” dedi.

Sakarya Halk Sağlığı Müdürlüğünün Obezite ve Metabolik Hastalıklar Biriminde görevli Uzman Diyetisyen Yasemin Tuncer, Hemşire Saadet İskenderoğlu ve Ebe Ülkühan Düzenli tarafından gerçekleştirilen eğitimler sırasında, bireylere obeziteden korunma ve sağlıklı beslenme konularında birebir eğitim verilerek risk grubunda olanların sağlık kuruluşlarına yönlendirildiğini kaydeden Erdoğan; “Birçok kronik hastalık ve bazı kanserlere yakalanma riskini beraberinde getiren obezite günümüzün en önemli halk sağlığı sorunu. Obezite ortaya çıktıktan sonra tedavisi çok zor. Bu sebeple, obezitenin önlenmesine yönelik çalışmalar daha fazla önem kazanıyor. Bireylere obeziteyi önleyici nitelikte beslenme ve yeterli fiziksel aktivite gerçekleştirme alışkanlığı kazandırılmasına yönelik faaliyetlere önem veriyoruz. Bu kapsamdaki çalışmalarımız aralıksız olarak devam edecek” şeklinde konuştu.