Kamu Hastaneleri, Özel Hastaneler ve paydaş kurumlar ile ortaklaşa olarak Nisan 2019’da gerçekleştirilen kamu özel işbirliği ile Normal Doğuma Destek Çalıştayının ardından çalışmalar başladı. Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı Hastane Hizmetleri Biriminde görevli Ebe Yasemin Üstüner Bulut ile Ebe Sümeyye Özer tarafından eğitim çalışmaları yapıldı.

Serdivan’da Medine Kuran Kursu, Erenler İlçesi Çiftlik Kuran Kursu, Adapazarı İlçesi Semerciler Kuran Kurslarına gerçekleştirilen ziyaretlerde eğitim ve bilgilendirme çalışmaları yapılarak, broşürler dağıtıldı. Çalıştayda normal doğum konusunda farkındalık oluşturmak, halkı bilinçlendirmek ve normal doğumun arttırılmasına yönelik çalışmalar yapmak üzere Sakarya Üniversitesi, İl Milli Eğitim ve İl Müftülüğü ile ortak çalışma yapma kararları alındı.

İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Müftülüğü arasında yapılan işbirliği neticesinde, ilk etapta normal doğum konusunda farkındalık oluşturmak, halkı bilinçlendirmek ve Gebe Okullarının tanıtılması amaçlanıyor. Önümüzdeki dönemde de Halk Eğitim Merkezleri ve İl Müftülüğüne bağlı eğitim kurumlarında seminer, konferans gibi etkinliklerle farkındalık oluşturmaya yönelik çalışmaların devam edeceği belirtildi.