Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SAÜEAH)  Serdivan Ek Binasında 9 ay önce hizmete giren Yara Bakım Polikliniği, ek binanın Toyota-sa İlk Yardım Hastanesi’ne devredilmesiyle SAÜEAH Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Kliniğine taşındı. Yara bakım polikliniğinde şeker hastalığına bağlı diyabetik ayak yaraları, kalp ve damar hastalıklarına bağlı venöz ülserler,  arteriyel yetmezliğe bağlı ülserler, yatak yaraları ve diğer kronikleşmiş yaraların tedavisi yapılırken, Doğu Marmara’da bu alanda tek merkez SAÜEAH bünyesinde yer alıyor. Yara bakım ünitesinin geçici olarak hizmet verdiği Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Kliniği’ndeki hizmet kalitesinin artırılmasına yönelik SAÜEAH yönetimi çalışma başlattı. Sakarya ve çevre illerin yanı sıra yurdun dört bir yanından tedavi olmak için gelen hastalara müjdeli haber SAÜEAH Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Akif Çakar’dan geldi.

Daha kapsamlı hizmet verecek

Başhekim Çakar, taşınmadan dolayı bir süredir kamuoyunda Yara Bakım Polikliniğiyle ilgili asılsız haberlerin yer aldığını belirterek, “Yara bakım ünitesi bizim için önemli bir hizmet. Özellikle şeker hastalarının ayak yaralarının tedavisinde ciddi başarılar elde ettiğimiz bu polikliniğimizi daha kapsamlı bir hale getiriyoruz. Daha önce bir hekimimizin hizmet verdiği bu birimimizi kalp damar, dahiliye, kardiyoloji, ortopedi, yara bakım uzmanlığı, cerrahi birimler gibi tedavi süreciyle ilgili doktorlarımızın da katılımıyla çok daha iyi hizmet verecek hale getiriyoruz. Kadın doğum ve Çocuk Kliniği Kampüsümüzde geçici olarak yer verdiğimiz Yara Bakım Ünitesini 6 yatıklı olarak Merkez Kampüsümüze taşıyoruz. Yine Merkez Kampüsümüzün birinci katında Yara Bakım Polikliniğimizi hizmete açmış bulunuyoruz. Hastalarımız burada daha iyi imkanlarda, tedavileriyle ilgili diğer dal doktorlarımızın da kontrolünde şifa bulacaklar” diye konuştu. 

Hastalar için kurul oluşturuldu

SAÜEAH Merkez Kampüsü’nde hizmete giren Yara Bakım Polikliniğinde incelemelerde bulunan Başhekim Doç. Dr. Mehmet Akif Çakar, yara bakımının çoklu disiplin yaklaşımı gerektiren bir tedavi olduğunu belirterek, “Hastalarımız genellikle şeker hastaları ve şeker tedavilerinin düzenlenmesiyle ilgili Dahiliye Uzmanımız Selçuk Yaylacı hizmet verecek. Yaraların enfeksiyon tedavisiyle Doç. Dr. Ertuğrul Güçlü ilgilenecek. Doç. Dr. Güçlü aynı zamanda Yara Bakım hastalarının durumu için oluşturulan sağlık komisyonu başkanı olarak görev yapacak. Hastaların hiperbarik oksijen tedavileriyle Uz. Dr. Eylem Koca ilgili olacak. Kardiyolojiden Uz. Dr. Fahrettin Turna, Radyoloji alanında Yrd. Doç. Alper Karacan; yara bakım uzmanı Uz. Dr. Jalan Serbetcigil Ergönenç,  ortopedi alanında ise Doç. Dr. Mustafa Erkan yara bakım hastalarımıza hizmet verecek. Yara Bakım Polikliniğimize hastalarımız Pazartesi, Salı ve Perşembe günleri MHRS üzerinden randevu alabilecek. Cuma günleri komisyon toplanacak ve hastaların en doğru şekilde tedavi almaları sağlanacak” dedi.

Merkez Kampüste açılan Yara Bakım Polikliniğinde hastalar hizmet almaya başladı.