Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Adapazarı, Serdivan ve Hendek’te hizmet veren Kanser Eğitim ve Tarama Merkezleri (KETEM) ve 16 ilçede özveri ile yürütülen kanser taramaları aile hekimlerinin desteği ile anlam kazandı. Sağlık Müdürlüğü tarafından ilimizde her geçen gün daha çok kişiye ulaşmayı hedef alarak yürütülen proje ve çalışmalar, kanseri erken teşhis ederek birçok kişinin yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor.

Kanser taramalarıyla ilgili çalışmaları değerlendiren İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, Ocak ayı kanser tarama çalışmaları kapsamında hekimlerin büyük bir duyarlılık örneği gösterdiklerini dile getirdi. Öğütlü,hekimler tarafından hedef gruptaki kişilerin kanser taramaları yaptırmak üzere KETEM’lere yönlendirilmelerini memnuniyet ile takip ettiklerini kaydetti.

Aile hekimlerinin özverili çalışmalarını temsilen İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü tarafından en fazla yönlendirme yapan üçaile hekimi ve aile sağlık personeline teşekkür belgesi verildi. Erenler Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli Aile Hekimi Dr. Nurten Türker Yılmaz ve Aile Sağlığı Çalışanı Ebe Nermin Çeviren tarafından 62 kişinin, Kemalpaşa Aile Sağlığı Merkezinde görevli Uzm. Dr. Sibel Gürsoy ve Aile Sağlığı Elemanı Ebe Emriye Özen Eren tarafından ise 41 kişinin KETEM’lere yönlendirildiği belirtilirken, Erenler Aile Sağlığı Merkezinde görevli Dr. Ercan Günenç ve Aile Sağlığı Elemanı Ebe Ayla Sever tarafından da 40 kişinin KETEM’lere tarama yapmak üzere yönlendirildiği kaydedildi.

Teşekkür belgelerinin takdim töreninde konuşan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, herkesin sağlığı konusunda duyarlı olması gerektiğini ifade ederek; “Belirlenen yaş aralığında olan herkese, KETEM’lerde ücretsiz meme-rahim ağzı ve kolorektal kanser taramalarını yaptırmak üzere aile hekimleri, ilçe sağlık müdürlükleri ve toplum sağlığı merkezlerine başvurmalarını önemle hatırlatıyoruz. Kanser hastalığının henüz hiçbir belirti vermediği dönemlerde yapılan tetkik ve taramalarla birçok insanımız erken dönemde şifa bulabiliyor. Bu önemli hizmetin en önemli saç ayağı olan tüm hekimlerimize de gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.