Ulusal bir gazetenin geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiği İstanbul Kartal’daki bir göz hastanesinin “Katarakt” ameliyatlarıyla ilgili olarak şikayetler büyüyor. Söz konusu hastanenin 4 ay önce de ulusal bir televizyon kanalına haber olduğu ve hastaların şikayetlerini dile getirdiği ortaya çıktı.

GENEL CERRAHLA ANLAŞTILAR

Merkezi İstanbul Kartal’da bulunan bir göz hastanesi, önümüzdeki günlerde Adapazarı’na da bir hastane açmayı planlıyor. Bunun için uzun yıllardır Adapazarı’nda Tıp Merkezi olarak hizmet veren bir sağlık kuruluşunun kadrosunu almak için harekete geçen hastane çalışmalarını sürdürüyor.

Göz hastanesinin bir inşaat firması bünyesinde olması nedeniyle tıp merkezinin satışında sorun yaşanması üzerine, hastane yetkililerinin, tıp merkezinin eski ortaklarından ve Adapazarlı tanınmış bir genel cerrahla anlaştığı, bu doktora bir şirket kurdurarak, tıp merkezini yeni bir isim ve şirketle almak için başvuruda bulunduğu öğrenildi.

Tıp merkezinin devir işlemleriyle ilgili girişimler devam ederken, göz hastanesinin yetkilileri de boş durmadı ve Adnan Menderes Caddesi’nde inşaatı yeni tamamlanan bir binayı satın almak için görüşmeler yaptı. Yeni bina için 5,5 milyon liraya anlaşma yapan göz hastanesi, parayı zamanında ödemeyince mülk sahibi satıştan vazgeçti.

HABERLER DİKKATE ALINMIYOR

Yeni bir yer arayışında olduğu öğrenilen ve son günlerde gündeme gelen olumsuz haberler nedeniyle zor durumda kalan göz hastanesi farklı bir isimle Adapazarı’nda şube açmak için çalışmalarını sürdürürken, hastalara yapılan “katarakt” ameliyatlarıyla ilgili skandal ise giderek büyüyor.

Geçtiğimiz günlerde Sözcü Gazetesi’nin manşetten duyurduğu haberde, İstanbul Kartal’daki göz hastanesinin Sakarya başta olmak üzere çevre illerden otobüslerle hasta toplamasını, Haber 7’nin de 4 ay önce haber yaptığı ortaya çıktı.

3 Ekim 2012 tarihinde Haber 7’de yayınlanan habere göre, merkezi İstanbul Kartal’da bulunan göz hastanesi, başta Adapazarı olmak üzere Düzce, Bolu ve Zonguldak’tan ücretsiz servisler kaldırarak hastaları muayeneye götürüyor.

Ücretsiz muayene yapılacağını duyan hastalar ise otobüslerle götürüldükleri hastanede 80 ila 100 arasında değişen miktarlarda ücret ödüyor. Bazı hastaların ise gözleri bantlı. Katarakt ameliyatı olduğu belli olan hastalar, ücretsiz muayene diye gittiklerini ancak kendilerinden para alındığını belirterek duruma tepki gösteriyor.

Yine aynı haberde, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nün göz hastanesiyle ilgili inceleme başlattığı ve hastanede gerçekleştirilen muayene ile ameliyatların mercek altına alındığı belirtiliyor.

Ancak aradan geçen 4 aya rağmen, İstanbul Kartal’da bulunan göz hastanesiyle ilgili herhangi bir işlem uygulanmıyor ve hastane çevre illerden hasta toplamaya devam ediyor.

SAĞLIKTA PROMOSYON OLUR MU?

Sözcü Gazetesi de, Şubat ayı başında manşetine taşıdığı skandal göz ameliyatlarının ardından önceki gün yine manşetten başka bir haber yaparak, aynı hastanenin bu kez de hamburgerci ve benzin istasyonlarında promosyon yaparak hasta topladığını gündeme getirdi.

“Hamburger ya da benzin alana ücretsiz göz muayenesi” şeklinde duyurulan kampanyalarla ilgili olarak yetkililerin şu ana kadar sessiz kalması ise dikkat çekiyor.

Ayrıca, neredeyse hastaneye giden her vatandaşa “katarakt” ameliyatı yaparak devleti milyonlarca lira zarara uğratan bu hastanenin Adapazarı’nda da bir göz hastanesi açacak olması, vatandaşı endişelendiriyor.