İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü’nün imzasıyla öğrencilere karnelerinin yanında verilen mektuplarda, "Kanser taramasıyla, erken teşhis" kapsamında yürütülen çalışmalar anlatıldı. Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezilerinde (KETEM) erken teşhisle kansere yakalanmadan tedbir alınmasının sağlandığı belirtilen mektupta, çocuklarının başarı ve mutluluklarında ileride de yanlarında olmaları için velilerin kanser taraması yaptırması uyarısında bulunuldu.

Kanserle ilgili duyarlılığı artırmak için karnelerle birlikte velilere gönderilen mektupta, şu ifadelere yer verildi:

"Bu mektubu sizin için çok değerli olan çocuklarınız aracılığı ile gönderiyoruz. Merhamet ve sevginizle yoğurduğunuz, bilgi ve becerilerinizle hayata hazırladığınız yavrunuzun yarınlarına ulaşmak, başarı ve mutluluklarını paylaşmak için KETEM (kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi)’e gelerek ücretsiz olan kanser taramanızı yaptırmanızı rica ediyoruz. Çünkü, kanser de erken teşhisin önemi oldukça büyük olup özellikle meme, rahim ağzı ve kalın bağırsak kanserinde yaptırılacak düzenli taramalarla eren teşhis mümkündür. Yapılan bu tarama bir saatini bile almayacak olup Mamografinizi çektirmek, Rahim Ağzı taramanızı yaptırmak üzere siz değerli velilerimizi KETEM’lerimize bekliyoruz. Çocuklarımızın bugünlerinde olduğu gibi yarınlarında da birlikte olmak için tüm velilerle birlikte haydi siz de KETEM’e …” 

Kanserin taramalarla önlenebilir bir hastalık olduğuna işaret edilen mektupta, Sakarya’da hizmet veren KETEM’in iletişim bilgileri paylaşıldı. Karaman Mahallesinde bulunan 17 Ağustos İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım töreninde karnelerle birlikte mektupları öğrencilere taktim eden İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, kanserde erken teşhis ve tarama çalışmalarıyla ilgili binlerce veliye bu sayede direkt olarak ulaşarak farkındalık yarattıklarını dile getirdi.