Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında duyarlılık oluşturmak için Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) öğrencileri stand açarak bilgilendirme yaptı. İlik naklinin önemine değinen SHMYO öğrencileri anlamlı mesajlar verdi.

2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle bilgilendirme standı açan SHMYO öğrencileri anlamlı bir etkinliğe imza attı. Gerçekleşen etkinliğe SHMYO yöneticileri, öğretim elemanları ve öğrencilerde destek verdi.

SHMYO öğrencileri etkinlik kapsamında, derslere maskelerle katıldı. Kansere Gülümse ve Maskeni Tak’ sloganları eşliğinde maskeleriyle dolaşan öğrenciler, “Lösemili kardeşlerimiz sağlıkları için maske takıyor. Bazen toplumda olumsuz gözle maskelere bakabiliyor. Bu yanlış bir düşünce. Soğuk havada atkı takıldığı gibi hastalandığımızda da maske takılmalı. Sadece lösemi için değil çağın getirdiği birçok olumsuzluk için maskeler gerekli. Yine bu etkinlikte lösemili kardeşlerimizle empati yapmak istedik. Amacımız farkındalık oluşturmak. Lösemiye dikkat çekmek. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya ve ilik nakli yapmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandılar.