Gerçekleştirilen değerlendirme çalışmaları Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Yenikent Devlet Hastanesi ve Toyota Acil Yardım Hastanesi’ndeki ilgili birimlerde yapıldı.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda sağlık tesisleri tarafından TİG sistemine gönderilen sağlık verilerinin Türkiye ortalamasının üzerinde olduğu ve sağlık tesislerinin kendi grupları içerisinde ilk sıralarda yer aldığı bildirildi. TİG’e dayalı ödeme yöntemine göre 2015 yılı içerisinde 612 kamu hastanesi arasında 5’inci olan Eğitim ve Araştırma Hastanesine Sosyal Güvenlik Kurumu geliri haricinde 523.301 TL ödeme yapıldığı kaydedildi.

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam yaptığı açıklamada; değerlendirme sonuçlarının memnuniyet verici olduğunu ifade ederek, “Hastanelerimizden TİG sistemine gönderdiğimiz verilerle gerçek ve anlamlı istatistik üreterek sağlıkta ulusal ve uluslararası karşılaştırmalar yapılabilmektedir. Sistem hastalık şiddetini dikkate alarak, sadece cerrahi vakaları değil tüm yatan hastaları sınıflandırarak, maliyet kontrolü ve verimliliği teşvik eder. Bu sayede hastanelerimizde bakılan tüm hastalara ilişkin yapılan işin niteliğini, tesis ve hekim bazlı performans takibini yapabiliyoruz” diye konuştu.