Akyazı’da gerçekleşen programa, İlçe Kaymakamı Yakup Güney, Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Gülşah Yılmaz, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Geniş kalımla gerçekleşen programda konuşan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, kadına karşı şiddet olaylarının üzüntü verici olduğunu belirterek, “Biz dinimiz gereği Cennetin annelerin ayakları altında olduğuna inanan bir toplumuz. Sağlık Bakanlığımız bu konuya çok önem veriyor. Birçok kurumumuz kadına şiddet konusunda çalışma yapıyor.  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve il müdürlüğüyle yaşanan şiddet olaylarında tedavi, rehabilitasyon ve barınma konularında birlikte çalışıyoruz. Peygamber Efendimiz ne diyor ‘Kadınlar bize Allah’ın emanetidir.’ Ülkenin geleceği de kadınlarımızın elindedir. Çocukları yetiştiren annelerdir. Tabi ki baba olarak bizler de çocuklarımızla ilgileniyoruz ama bizden yani erkeklerden çok annelerin, kadınlarımızın etkisi geleceğimiz olan çocuklarımızın üstünde çok daha fazladır. Ben de üç kız çocuk babasıyım. Dinimiz ve kültürümüz kadınlara bu kadar değer verirken, kadına karşı şiddet asla hoş görülemez, asla tahammül edilemez bir durumdur. Bunun önüne geçmekte tabi ki her şeyde olduğu gibi ilk önce eğitim şart. Ülkemizde ve dünyada kadınlara karşı şiddetin son bulmasını istiyoruz” diye konuştu.

Kadına karşı şiddetin hiçbir zaman kabul edilebilir, yok sayılabilir olmadığını ifade eden Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan’ın ardından konuşan Kaymakam Yakup Güney de, kadına karşı her türlü şiddet, ayrımcılık, ötekileştirme, yok sayma gibi durumların yaşanılmasının toplumda derin yaralar açtığını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Akyazı İlçe Müftüsü İzzet Şener, İslam dininin kadına verdiği değeri anlattı. Müftü Şener’in ardından İlçe Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube personeli Aylin Kapan “Kadına yönelik şiddet” konusunda sunum yaptı. Program kadın hakları ve yasalar konusunda Avukat Hayriye Tokmak’ın konuşmalarıyla devam etti. Akyazı Belediyesi Tiyatro Grubu’nun kadına şiddet konusunda sahnelediği oyunla program sona erdi.