Toplum Sağlığı Merkezlerinin çalışmalarıyla ilgili gerçekleştirilen toplantıya Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Mümtaz Seyda, Şube Müdürleri, İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Başkanları, Sakarya Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Rıdvan Karagöz ve üyeler katıldı.

Toplantıda Aile Hekimlikleri, Toplum Sağlığı Merkezleri, KETEM (Kanser Erken Teşhis Tarama Merkezi) gibi Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı tüm birimlerde yürütülen hizmetlerle ilgili işlemlerin ortak bir ağ üzerinden görülmesini sağlayan HSYS (Halk Sağlığı Yönetim Sistemi) kullanımının yaygınlaştırılmasıyla ilgili planlamalar görüşüldü. İlgili birimlerde görevli personelin HSYS eğitimi almaları sağlanacak.
Adapazarı, Serdivan, Erenler, Hendek ve Akyazı İlçelerinde açılması planlanan Sağlıklı Yaşam Merkezlerinin en yakın zamanda hizmete başlaması ve bu konudaki eksikliklerin giderilmesiyle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Hendek'te açılacak Sağlıklı Yaşam Merkezi binasıyla ilgili çalışmaların tamamlandığı ve açılışa hazır olduğu kaydedildi.


Sağlıklı Yaşam Merkezlerinin Adapazarı'nda 3, Serdivan'da 2, Erenler, Hendek, Akyazı ve Karasu İlçelerinde 1 olmak üzere hayata geçirilmesi planlanıyor.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, bu merkezlerde aile sağlığı ve toplum sağlığı hizmetlerinin verileceğini, aile hekimi ve onların takip ettikleri kişilerin hizmet alabileceğini ifade etti.
Öğütlü, "Diyetisyen,  psikolog, diş hekimi, fizyoterapistin de bulunacağı merkezlerde vatandaşlarımızın sağlıklı yaşamla ilgili kültürü kazanmasını sağlayacağız" dedi. Kronik hastalıkların tetkik ve takibinin yanında, rehabilitasyon hizmetlerinin de yapılabileceğini söyleyen Öğütlü, Sağlıklı Yaşam Merkezlerinin Sağlık Bakanlığının 81 ilde başlattığı bir proje olduğunu, nüfusu 50 binin üzerinde olan tüm ilçelerde açılmasının hedeflendiğini dile getirdi. Şişmanlık, hareketsizlik ve sigarayla mücadele edilerek, sağlıklı yaşamı teşvik edici spor ve eğitim salonlarının da sağlıklı yaşam merkezlerinde bulunacağı bildirildi.