İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri ve Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlıklarının katkılarıyla Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü Kanser taramalarına başladı. Hendek İlçe Devlet Hastanesi’nde hizmete giren mamografi cihazının açılışı, İlçe Kaymakamı Orhan Burhan, İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Fatih Yağmur, Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Sedat Aydın, sağlık çalışanları ve vatandaşların katılımıyla yapıldı. Açılış töreninde konuşan Kaymakam Orhan Burhan, hastaneye kazandırılan mamografi cihazı sayesinde artık Hendek'te ki kadınların kanser taramalarını kendi ilçelerinde yaptırabileceklerini dile getirdi.

Kanserde erken teşhisin hayat kurtardığını ifade eden İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Mümtaz Seyda ise; “Adapazarı ve Serdivan KETEM'lerimizden sonra Hendek'te başlayan kanser taramalarımızı Sakarya'da gayretle sürdürmeye devam edeceğiz. Mamografi cihazı bulunan diğer ilçelerimizi de bu hizmetten faydalandırmak amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Kanser birimi çalışanlarının tüm kadınların ücretsiz kanser taramalarından faydalanmaları amacıyla, 30 -65 yaş arası kadınları rahim kanseri taramaları ve 50-70 yaş arası tüm kadın ve erkeklerin barsak kanseri taramasının Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünde yapıldığını kaydeden İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Fatih Yağmur; “Mamografi çekimleri başarıyla gerçekleştirilip merkezimize gönderilmiştir. 40-69 yaş kadınlarımız da mamografi çekimlerini artık Adapazarı'na gitmeden Hendek İlçe Devlet Hastanesi'nde çektirebilecekler" diye konuştu.

Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Sedat Aydın ise hizmetin kesintisiz devam etmesi amacıyla ilçe halkına ücretsiz sunulan bu hizmetten yararlanmaya davet etti. Hendek Belediyesi’nin kanser taramalarına destek vermek amacıyla tahsis ettiği araçla ücretsiz olarak hastaların mamografi çekimi için hastaneye taşındığı ifade edilirken, mamografi çekimlerini yaptıran kadınlar sağlanan hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.