Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SAÜEAH) Çocuk Hemotoloji-Onkoloji Servisi’nde tedavi gören çocukların sosyal hayatlarını canlandırmak,  dileklerini gerçekleştirmek için bir dizi etkinlik başlatan Ali Dilmen İlkokulu, Ziynet Dilmen ve Şehit Gülşah Güler Anaokullarının yöneticilerinin projeleri tamamlandı.

Daha önce serviste çocuklara yönelik Karagöz-Hacivat gösterimi ve bir dizi kermes etkinliği düzenlenmişti. Bugüne kadar gerçekleştirilmiş olan tüm etkinliklerden elde edilen gelirle, Çocuk Hemotoloji Servisi oyun alanı boyandı, oyuncak ve etkinlik eksikleri giderildi, üç adet televizyon alındı, tüm çocuklara nevresim takımları, kıyafet alımı gerçekleşti, serviste yatmakta olan çocuklara 3 bisiklet hediye edildi.

Daha önceki ziyaretlerde özellikle çocuklardan isteklerini yazmaları istenirken bu istekler dahilinde hediyeler alınarak çocuklara verildi.

Serviste çocuklara hediyelerini vermek üzere gerçekleşen ziyarete  Hastane Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Akif Çakar, Başhekim Yardımcısı Dr. Aysun Atakay, Kalite ve Destek Hizmetleri Müdür Yardımcısı İsmail Yılmaz, Erenler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Rıdvan Acar, Ziynet Ali Dilmen Anaokulu Müdürü Hacer Uluköylü, Okul Aile Birliği Başkanı Dilek Yeşilbaş, Ali Dilmen İlkokulu Müdürü  Döndü  Karakavuz, Okul Aile Birliği Başkanı Hakan İşçi, Şehit Gülşah Güler Anaokulu Okul Müdürü Melike Odabaşoğlu, Okul Aile Birliği Başkanı Özlem Kolbasar, Ali Dilmen Ortaokulu Müdürü Mustafa Öztürk, Okul Aile birliği Başkanı Pelin Sezgin, Çocuk Onkoloji-Hemotoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Büyükavcı, Çocuk İmmünolojisi ve Alerji Hastalıkları Bölümünden Prof. Dr. Öner Özdemir, Servis Sorumlu Hemşiresi Şefika Özgör ve servis hemşireleri katıldı.

Etkinlikte söz alan Hastane Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Akif Çakar, okul yöneticilerine göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı teşekkür ederek, “Böyle bir sosyal sorumluluk projesinin ilimiz ve hastanemiz açısından çok anlamlı. Toplum olarak bu tarz projeler geliştirerek hem manevi yönden hem de maddi yönden pek çok şey yapılabilir” dedi.

Ardından söz alan Erenler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Rıdvan Acar, “Öncelikle hastane yönetimine katkı ve desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz. Bu tarz projelerin her zaman içinde yer alacağız ve istenildiği takdirde her zaman işbirliği ve desteğe hazırız” diye konuştu.

Projeyi gerçekleştirmek için yardım ve destekte bulunan tüm velilere ve öğrencilere teşekkür eden Ziynet Ali Dilmen Anaokulu Müdürü Hacer Uluköylü de, “Hastane yönetimine, özellikle de onkoloji servisinde çalışmakta olan doktor ve hemşirelerimize de çok teşekkür ediyoruz.  Biz bu projeye başlarken bu denli bir farkındalık yaratacağımızı düşünmemiştik,  sağ olsun velilerimiz ve öğrencilerimiz inanılmaz bir destek sağladılar. Öğrencilerimiz kumbaralarında biriktirdikleri paraları serviste tedavi olan çocuk hastalar için biriktirdiler. Onlara bir an önce iyileşmeleri için notlar ve resimler yapıp gönderdiler. Biz bu proje ile hem burada tedavi görmekte olan hastalarımızın, hem de yetiştirmekte olduğumuz evlatlarımızın yüreklerine dokunduk. Bize bu imkanı sağlayan herkese tekrar teşekkür ediyorum ve desteğimizi her anlamda sürdürmeye devam edeceğimizi belirtmek istiyorum” dedi.

Etkinlik tedavisi devam etmekte olan öğrencilere hediyelerinin dağıtılmasının ardından son buldu.