Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu tarafından daha önce Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kazandırılacağı açıklanan otoparkta çalışmalar sürüyor. AK Parti MKYK Üyesi Recep Uncuoğlu, AK Parti Milletvekilleri Şaban Dişli, Ayhan Sefer Üstün ve Prof. Dr. Mustafa İsen’le birlikte devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Toçoğlu, kısa süre içerisinde hastanenin otopark sorunun çözüleceğini kaydetti.

Otoparkta çalışmalara devam

Başkan Toçoğlu, “Kısa süre önce Eğitim ve Araştırma Hastanemize gelerek otopark sorununu yerinde incelemiştik. Hamdolsun otopark için çalışmalarımız devam ediyor. Alanı asfaltı hazır hale getirdik. Şu anda gerekli güçlendirme çalışmaları yapılıyor. İnşallah kısa süre içerisinde asfalt işlemini de tamamlayacağız. İnşallah bölgedeki çalışmalar tamamlandığında otopark hizmet sunmaya başlayacak. Hayırlı olsun” diye konuştu.

Acil giriş-çıkışlarına kolaylık

Acil giriş-çıkışlarında da gerekli düzenlemeler yapıldığını aktaran Başkan Toçoğlu, “Daha önce yaptığımız incelemelerde acil giriş-çıkışlarında yaşanan sorunu da çözeceğimizi ifade etmiştik. Gerekli trafik düzenlemelerini hayata geçirerek acil servise ulaşımı daha emniyetli, kullanılabilir ve ulaşılabilir hale getirdik.”

300 araçlık otopark

Milletvekili Üstün, “Valimiz, Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte kısa süre önce bu konuyu görüşmüş, bölgede incelemelerde bulunmuştuk. 300 araçlık bir otopark yeri oluşturuldu. Poliklinik girişleri açıldı. Acil giriş-çıkışlarında da düzenlemeler yapılarak, daha ulaşılabilir hale getirildi. Dolayısıyla vatandaşlarımızın çağrısına duyarsız kalmadık. Şehrin dinamikleri olarak konunun üzerine eğildik. Şu anda bu alan Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatları ve yaptığı çalışmalarla birlikte otopark haline getirildi. Bu konuda gayretleri olan herkese teşekkür ediyoruz.”

Otopark sorunu yaşanmayacak

Milletvekili Üstün konuşmalarını şu şekilde tamamladı: “İnşallah vatandaşlarımız hastanemize geldiklerinde artık otopark sorunu yaşamayacaklar. Burada araçlarını park ederek, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde şifa arayacaklar. Doğum Hastanesi’nin inşası bittikten sonra ise bu üzerinde bulunduğumuz alan ve yer altı dahil olmak üzere bin araçlık otopark olacak. Ayrıca Orman Bölge Müdürlüğü’nden alınan arazinin üzerine de hastane çalışanlarının da kullanabileceği ayrı bir otopark yapılacak. Böylece hastane çevresinde otopark sıkıntısı kökten çözülmüş olacak. Şehrimize hayırlı olsun.”