T.C. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Toplum Sağlığı Hizmetleri ve Eğitim Daire Başkanlığının koordinatörlüğünde, Sakarya İl Salık Müdürlüğü tarafından “Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri Temel Eğitimi” İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce ve Bilecik illerinden 50 hekim ve 50 yardımcı personelin katılımıyla Sakarya’da yapıldı. Dört gün süren eğitim programına, Halk Sağlığı Genel Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Muhammet Çömçe, Toplum Sağlığı Hizmetleri ve Eğitim Dairesi Başkanı Dr. Aslıhan Külekçi, Kanser Daire Başkanı Dr. Murat Türkyılmaz, Birinci Basamak Sağlık Kuruluşları Planlama ve Organizasyon Dairesi Başkanı Tacettin Kızılboğa, Hukuk ve Mevzuat Dairesi Başkanı Av. Halil Şen, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü ile sağlık müdürlüğü yöneticileri ve idari personeli, ilçe sağlık müdürleri, aile hekimleri ile sağlık çalışanları katıldı.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, korucuyu sağlık hizmetleri bakımından halk sağlığı hizmetlerinin sağlık çalışanlarının eğitimleriyle daha da iyi hale geleceğini belirterek katılımcılara teşekkür etti. Eğitim programının açılış konuşmasını yapan Genel Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Muhammet Çömçe, insanların hastane hizmetine ihtiyaç duymasının önüne geçmek için birinci basamak sağlık tesislerinde gerçekleştirilen koruyucu sağlık hizmetlerinin büyük önem taşıdığını dile getirdi. Çömçe, “Koruyucu sağlık hizmetleri vatandaşımızın hasta olmasını engelleyen, hastalıklara karşı halkı bilinçlendirerek önlemler alınmasını sağlayan önemli bir hizmet. Koruyucu sağlık hizmetleri ne kadar gelişir ve toplum üzerinde etkisi artarsa sağlık grafiklerimiz olumlu yönde o kadar yükselir. Hastanelerde insanlarımızı tedavi etmek, dertlerine derman olmak kutsal bir iş olduğu gibi koruyucu sağlık hizmetleri sunmak da o kadar kutsal bir iştir. Hastalıklara karşı önlem almak, takip, teşhis ve tedavi hizmetlerinin gelişmesi; hasta insanları tedavi etmek kadar önelidir” dedi.

Eğitim programının birinci bölümünde birinci basamak sağlık hizmetinde görev yapan hekimler ve sağlık çalışanlarına yönelik seminerler gerçekleştirildi. Eğitim programları devam ederken Halk Sağlığı Genel Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Muhammet Çömçe ve daire başkanları, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü başta olmak üzere il sağlık müdürlüğü yöneticileriyle ilçelerdeki birinci basamak sağlık tesislerini ziyaret ederek saha çalışması gerçekleştirdi. Genel Müdür Yardımcısı Çömçe, Arifiye Geyve Karaçam Sağlık Evi ile Taraklı İlçe Hastanesiyle entegre Taraklı Aile ve Toplum Sağlığı Merkezini ziyaret etti.

Çömçe, hekimler ve sağlık çalışanlarıyla halka sunulan hizmetler ve işleyiş konusunda bilgi alışverişinde bulundu. Çömçe ve daire başkanları Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda merkez ve ilçelerden gelen Aile Sağlığı Merkezinde görev yapan ve aile hekimi olarak hizmet veren hekimler ile bir araya geldi. Sakarya Büyükşehir Belediyesi AKOM salonunda gerçekleştirilen geniş katılımlı bir toplantıyla Sakarya’da gerçekleştirilen halk sağlığı hizmetleri değerlendirildi. Eğitim programının Perşembe günü sona ereceği belirtilerek, eğitime katılarak başarılı olan hekim ve sağlık çalışanlarına sertifika verileceği kaydedildi.