İki gün süren program kapsamında, Erenler İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Ekinli İlköğretim Okulu’nda öğrenciler bilgilendirilirken, Serdivan İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından da Poyrazlar Gölünde, Sakarya Engelliler Birlik Federasyonu Geleneksel Piknik Etkinliğinde stant açıldı. Serdivan İSM ekibi vatandaşları bilgilendirirken, Serdivan Mehmet Zorlu İlköğretim Okulu öğrencileri, veli ve öğretmenlerine yönelik “Sağlık İçin Hareket Edelim” konulu etkinlik gerçekleştirildi. Yürüyüş ve egzersizlerin yapıldığı piknik organizasyonlarıyla hareketli yaşamın insan sağlığı üzerindeki olumlu etkisine yönelik farkındalık yaratılmaya çalışılan etkenliklerde, eğitim ve seminerler de verildi. Okullarda kurulan stantlarda öğrenci ve öğretmenlere fiziksel aktivite ve sağlıklı beslenmenin önemi anlatıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı Kanser ve Sağlıklı Beslenme Hareketli Hayat Birimi ile Sağlık Hizmetleri Başkanlığı-Sağlığın Geliştirilmesi Birimi tarafından, Serdivan İlçe Sağlık Müdürlüğü, Sakarya Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Serdivan Kaymakamlığı, Serdivan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Özel Şahin Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Serdivan Belediyesi işbirliği içerisinde, Serdivan Mehmet Zorlu İlköğretim Okulu’nda yaklaşık bin öğrenci ve öğretmenlere yönelik etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinliklere, Serdivan Kaymakamı Muhsin Çatmadım, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Güvey, Serdivan İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Sevda Gürsel de katılarak destek verdi. Etkinliğe katılanlara, Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün antrenörleri tarafından egzersizler ve hareketler yaptırıldı. Serdivan İlçe Sağlık Müdürlüğü ile Serdivan Belediyesi tarafından öğrencilere su, elma ve balon dağıtılarak sağlıklı beslenmeye teşvik edildi. Özel Şahin Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Öğrencileri masal kahramanlarının kostümleriyle aktiviteye renk katarak öğrencilerle fiziksel aktivite yaptı. İki gün süren etkinliklerde herkesin evinde, işyerinde, ofiste basit egzersizler yaparak, kısa mesafeleri yürüyerek, asansör yerine merdiveni tercih ederek, mümkün ölçüde araba yerine bisikleti tercih etmesinin beden ve ruh sağlığı açısından önemli olduğu dile getirildi.