Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünün 'Mülteci Sağlığı Projesi' kapsamında hazırladığı konferansda mülteci ve göçmenlere yönelik hizmetlerde kurumsal eşgüdüm ve koordinasyonun öneminden bahsedildi. Arapça , ingilizce ve Türkçe hazırlanan rehber kitaplar çoğunluğu Suriyeli göçmenlerden oluşan mültecilere dağıtıldı. Konferansta konuşan İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli Uz. Hemşire Deniz De Asis, göçlerin sebepleri ve göçmenlerle ilgili sağlık sorunlarında iletişimin öneminden bahsetti.

Eğitim verebilecek ve bakabilecek sayıda çocuk sahibi olunması ve ücretsiz aile planlaması hizmetlerine ulaşabilecekleri anlatıldı. Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uz. Dr. Burcu Başaran Güngör, aile planlaması hizmetlerinde kadın sağlığı konusunda bilgiler verirken, Üroloji Uzmanı Operatör Dr. Muhammed Al Ali ise enfeksiyon hastalıkları ve hijyen alışkanlıkları konularında tavsiyelerde bulundu.

3 dilde gerçekleşen konferansa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, Serdivan İlçe Sağlık Müdürü Uz. Dr. Sevda Gürsel, Hendek Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Sedat Aydın ve Eczacılar Odası Hendek Temsilcisi Ecz. Özlem Coşkun Bahadırlar katıldı. Sunumları ile İylaf Al Cerad, Seda Nazlı Bahadırlar ve öğrenci Denizhan De Asis gönüllü ekip olarak destek sağlayarak üç dilde anlık çeviri yaparak katkı sağladı. Hendek belediyesi Veteriner Hekimi Kemal Atalay'ın belediye adına katkılarıyla gerçekleşen konferansa mültecilerin ilgisi yoğundu.