İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, kamu hastanelerinin başhekimleriyle mart ayı değerlendirme toplantısında bir araya geldi. Geyve Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Semih Songür’ün ev sahipliğinde gerçekleşen toplantı, Geyve Devlet Hastanesiyle ilgili sunumla başladı. Başhekim Songür, geçen yılın ilk üç ayında 29 bin 518 poliklinik muayene sayısı gerçekleşirken, bu yılın ilk üç ayında poliklinik muayene sayısının 31 bin 633’e yükseldiğini dile getirdi.

Aynı verilere göre toplam yatan hasta sayısının bu yıl iki katına çıkarak 463’e yükseldiğini ifade eden Songür, ihtiyaçlar doğrultusunda hastanede yapmak istedikleri çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Göz polikliniğine Fako cihazı temin ederek katarak ameliyatlarına başlamayı planladıklarını dile getiren Songür, 5’inci ağız ve diş sağlığı polikliniğini de hizmete açmak için çalışmalara başladıklarını söyledi. Diyaliz alanını büyüterek daha çok diyaliz hastasına hizmet vermeyi hedeflediklerini ifade eden Songür, ameliyat alanında da yeni düzenlemeler yapmak istediklerini belirtti.

Geyve Devlet Hastanesinin yeni ve modern bir binada bölge halkına en iyi şekilde hizmet ettiğini dile getiren İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, 4 yataklı uyku laboratuvarı ve 5 yataklı genel yoğum bakımın ardından, 10 yataklı palyatif bakım merkezinin de hizmete açılması için çalışmaların başladığını kaydetti. Geyve Devlet Hastanesinde 10 yataklı fizik tedavi servisi kurulması içinde İl Sağlık Müdürlüğü olarak her türlü desteği verdiklerini ifade eden Öğütlü, norm kadrolardaki eksik hekim ve yardımcı personel ihtiyacının karşılanması için bakanlık nezdinde girişimlerin sürdüğünü belirtti.

Pamukova hastanesinin yapımı süren yeni binasında da incelemelerde bulunduğunu kaydeden Öğütlü, “Pamukova’da prefabrik bir yapıda ilçe halkına hizmet veriliyor. Prefabrik alandan yeni binaya geçildiğinde, bölge halkı çok daha iyi sağlık hizmeti alacak. Yeni bina hızla yükseliyor. Planlanan tarihten önce tesliminin yapılmasını bekliyoruz. Ferizli Devlet Hastanesinin de yeni binasının yapımı sürüyor. İlçelerimizde fiziki anlamda bir sıkıntımız kalmayacak. Önemli olan bu hastanelerimizin verilen hizmetle bölge halkının ihtiyaçlarını karşılaması, buradaki insanımızın şehir merkezindeki hastanelere gitmeye gerek duymaması. Bu yönde ilçe hastanelerimize elimizdeki imkanlar ölçüsünde her zaman destek oluyoruz” dedi.  Toplantı hastanelerin mali ve idari konularının değerlendirmesiyle son buldu.