Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SEAH) Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Kliniğinde, daha önce doğuştan gelişen kas hastalığı nedeniyle yürüme güçlüğü meydana gelen çocuklarından sonra çocuk sahibi olmak isteyen aile mutlu sona ulaştı. Meral Odabaşı isimli hastanın ilk çocuğunda meydana gelenmüskülerdistrofi (kas hastalığı) ailede kinci bebeklerinde de aynı hastalığın tekrarlama ihtimaline karşı tedirginlik yarattı. Odabaşı ailesi bu doğrultuda SEAH Kadın Doğum Kliniği hekimi Uzm. Dr. Yasemin Eyüboğlu Tanrıverdi’den genetik danışma aldı. Uzm. Dr. Tanrıverdi ile yaptıkları görüşmede, hastalığın ikinci bebekte oluşmaması için tüp bebek yöntemiyle çözüm bulunabileceğini öğrenen aile, SEAH Tüp Bebek ünitesinde işlemlere başladı. 


Ünitede elde edilen 5. gün embriyolarına, laboratuvar sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Özcan Budak tarafından biyopsi yapılarak (preimplantasyon genetik tanı) hastalık taşıyan embriyoların dışlanması sağlandı. Embriyo transferine hazırlanan ana rahmine sağlıklı embriyo yerleştirildi. Gebelik takip süreci sorunsuz geçen Meral Odabaşı’nın doğumu SEAH Kadın Doğum Kliniğinde Prof. Dr. Arif Serhan Cevrioğlu tarafından gerçekleştirildi. Operasyonla ve doğumla ilgili bilgi veren SEAH Tüp Bebek Sorumlusu Dr. Cevrioğlu, genetik hastalıklar nedeniyle bebeklerini sağlıklı dünyaya getiremeyen çiftler için genetik danışmanlık ve tüp bebek yöntemini anlattı.
Prof. Dr. Cevrilioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hastanemizde genetik hastalığa sahip bebekleri olan taşıyıcı aileler için, genetik danışmanlık ve Tüp Bebek Yöntemiyle sağlıklı bebek dünyaya getirebilme imkanının sağlanabilmesinden dolayı büyük mutluluk duyuyoruz.Doğum sonrası anne Meral Odabaşı, baba Serkan Odabaşı ve dünyaya sağlıklı bir şekilde gözlerini açan Ali Osman bebeği ziyaret ettik. Genetik Uzm. Dr. Yasemin Eyüboğlu Tanrıverdi ve Tüp Bebek Embriyoloji Laboratuvar Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Özcan Budak ile ailenin mutluluğunu paylaştık ve bebeğin anı defterini imzaladık. SEAH Tüp Bebek Ünitemizde bu alanda da başarı sağlamak bizin için ayrı bir gurur kaynağı oldu. Bu anlamda, sağlıklı bebekler dünyaya getirmek isteyen ailelerimize çare üretebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz.”