Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı sağlık tesislerinin yöneticileri mayıs ayı olağan toplantısını Genel Sekreter Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam başkanlığında yaptı. Sapanca İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Meryem Çelik Dişli’nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda, Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Özcan Öktem, İdari Hizmetler Başkanı Dr. Hasan Bektaş ile Mali Hizmetler Başkanı Ahmet Kemiksizoğlu hazır bulundu.

Başhekim Dişli bilgilendirdi
Toplantıda, Sapanca Devlet Hastanesi’yle ilgili bilgiler veren Başhekim Dr. Meryem Dişli, bu yılın ilk dört ayında hastanede toplam 51 bin 96 muayene gerçekleştiğini dile getirdi. Acil serviste 29 bin 24 hastanın hizmet aldığını kaydeden Dişli, aile hekimliği polikliniğinde 7 bin 2 muayene gerçekleşirken, dahiliyede 5 bin 867, kadın doğumda, bin 387, çocuk hastalıklarında bin 596, genel cerrahi polikliniğinde ise 2 bin 140 muayene gerçekleştirildiğini belirtti. Başhekim dişli hastanede, diş hastalıkları, cildiye ve psikiyatri dallarında mesai dışı poliklinik hizmeti verildiğini ifade ederek, 2016 yılında toplam muayene sayısının 163 bin 165 olduğunu hatırlattı.

Sapanca’ya fizik tedavi merkezi
Sapanca Devlet Hastanesi olarak günlük ortalama 242 hastaya acil servis hizmeti verdiklerini kaydeden Dişli, röntgen servisine yapılacak personel takviyesiyle hafta sonları ve mesai günlerinde gece saat 23.00’e kadar röntgen çekimleri yapılmasını planladıklarını dile getirdi. Sapanca Devlet Hastanesi’nde tamamlayıcı tıp uygulamaları olan kupa ve ozon tedavisinin de uygulandığını belirten Başhekim Dişli, Genel Sekreterliğin desteğiyle hastanede fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi kurulması yönünde çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Evde sağlık hizmetini KHB verecek
Başhekim Dişli’nin sunumunun ardından Halk Sağlığı Müdürlükleri tarafından yürütülen Evde Sağlık Hizmetlerinin Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) bünyesinde hizmet vermeye başlamasıyla ilgili çalışmalar hakkında Genel Sekreterlik personeli Filiz Koç ile Uzman Erdal Ebem bilgi verdi. Evde Sağlık Hizmetleri konusunda oluşturulacak birimler ve görevleriyle ilgili bilgilerin verildiği sunumun ardından Genel Sekreter Doç. Dr. Sağlam, daha önce Halk Sağlığı Müdürlüğünün sorumluluğunda kamu hastaneleri tarafından da evde sağlık hizmeti sağlandığını hatırlatarak, Sağlık Bakanlığının aldığı kararla bundan böyle bu hizmetin Kamu Hastaneleri Birlikleri tarafından tek çatı altında verileceğini kaydetti. Sağlam, konuyla ilgili çalışmaların biran önce tamamlanması talimatını verdi.