Terminal dönem kanser hastaları, ileri devre KOAH, Serebral Palsi, ALS, SVH gibi yaşamı kısıtlayan ileri derecede hastalıkları olan hastaların hayat kalitesinin arttırılmasına yönelik önemli bir hizmet olan palyatif bakıma dikkat çekmek amacıyla her ekim ayının ikinci cumartesi gününde Dünya Palyatif Bakım Günü adı altına etkinlikler düzenleniyor.

Hastanelerde Palyatif Bakım Üniteleri her geçen gün artarak kurulmaya devam ederken, evde sağlık hizmetleri birimleri de bu ünitelerle entegre olarak çalışıyor. İlimizde Entegre Evde Palyatif Ekibi Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SAÜEAH) ESH Sorumlu Hekimi Uz. Dr. Jalan Ş. Ergönenç ve ekibiyle hizmet veriyor.

ESH Entegre Evde Palyatif Ekibi cihazlara ve yatağa bağımlı hasta ve ailelerinin hastalığı kabullenme ve bilgilendirilmesi, hayat mücadelesinin desteklenmesi için her zaman olduğu gibi Dünya Palyatif Bakım Günü’nde de ALS ve Serebral Palsi olan hastalarına ziyaretlerde bulundu. ESH ekibinin yaptığı ziyaretler hasta yakınlarının takdirini toplarken, ekipler hastalara ve yakınlarına son ana kadar destek olmaya ve moral vermeye devam ediyor.