Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli tarafından Serviks (Rahim ağzı) Kanseri Farkındalığı dolayısıyla İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli, Hendek Belediyesi Beyaz Masa, Ziraat Bankası, PTT, Türk Telekom çalışanları, esnaf ve vatandaşlara bilgilendirici broşürlerle birlikte kırmızı karanfiller dağıtıldı.

Ocak Ayı Rahim Ağzı Kanseri Farkındalık Ayı dolayısıyla vatandaşlara bilgilendirme yapılarak, önleyici ve tedavi edici hizmet ve uygulamalar paylaşılıyor. Rahim ağzı kanseri, dünyada kadınlarda meme kanseri ve kalın bağırsak kanserinden sonra üçüncü sıklıkta görülürken ülkemizde onuncu sırada yer alıyor. Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli tarafından ilçede yapılan farkındalık çalışmalarında, rahim ağzı kanserinin nedeni tamamen aydınlatılmış ve önlenebilen tek kanser türü olduğu ifade edildi.

Vatandaşlara rahim ağzı kanserinin oluşması, belirtileri ve tedavisi konusunda bilgiler verilirken, tarama ve erken teşhis ile tedavisi mümkün olan hastalığın kanserden ölüm nedenleri arasında çok gerilerde yer aldığı kaydedildi. Ülkemizde birçok kanser taraması gibi rahim ağzı kanseri taramalarının da ücretsiz olarak yapıldığı hatırlatılırken, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezlerinde (KETEM) ve Aile Sağlığı Merkezlerinde (ASM) taramaların gerçekleştiği dile getirildi. Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli, kanser taramaları için vatandaşları KETEM ve aile hekimlerine başvurmaya davet etti.