İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kronik Durumlar Birimi tarafından Sakarya Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi (SAÜEAH) ile özel hastanelerdeki gebeler ve doğum yapan anneler ziyaret edildi. Emzirme Haftası boyunca devam eden etkinliklerde annelere İl Sağlık Müdürlüğü adına  mektup, broşür ve magnet dağıtımı yapıldı.

Gebe Bilgilendirme Sınıfları ve Gebe Okulları adı altında hizmet veren hastane ve toplum sağlık merkezlerinde bulunan ebe, hemşire, diyetisyen ve hekimlerin işbirliğiyle “Kırk uçurma” etkinliğinin ikincisi Sapanca Devlet Hastanesi, Sakarya Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Merkezi ile özel hastanelerde gerçekleştirildi.

İlginin yoğun olduğu etkinliklerde gebe, yeni doğum yapmış anneler, eşleri, anneanne ve babaanneleri ile katılım gösterdi. Etkinliklerde ayrıca gebe ve loğusa beslenmesi, normal doğum ve emzirmenin anne ve bebek açısından faydaları, gebelere yönelik fiziksel aktiviteler anlatılarak bilgi verildi.

Etkinliklerde, anne adaylarının ve doğum yapan annelerin soruları cevaplanarak, gebe ve emziren annelerin doğru bilinen yanlışları öğrenmesi ile annelerin daha uzun süre emzirmesini desteklemek, sürdürülebilirliğini sağlamak, anne sütü kadar normal doğumun fizyolojik bir olay olduğunu anne bebek açısından güzellikleri paylaşılarak annelere ikramlarda bulunuldu. Anne adayları ve annelere günün anlamına uygun hediyeler verilirken, gebelere ve lohusalara emzirme gönüllüsü olmaları adına anne teşekkür belgesi takdim edildi. Etkinliklerde, gebeler ve anneler dilek tutarak balonlar uçurdu.