Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi merkez kampüsüne yaptırılacak olan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin yer teslimi, bugün Valilikte gerçekleştirilen törenle yapıldı.

Valilik toplantı salonunda yapılan imza törenine Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve Ak parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Adapazarı Orman Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz, İl Sağlık Müdürü Murat Alemdar ile Ak Parti il Başkanı Recep Uncuoğlu katıldı.

Sağlık Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Müdürlüğü arasında sağlanan mutabakat çerçevesinde, Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait toplam 4 bin 70 metrekarelik alan, SEAH merkez kampüsüne devredildi. Arazinin devir teslimi nedeniyle Valilikte imza töreni düzenlendi.
İmzaların atılmasının ardından konuşan Sakarya Valisi Mustafa Büyük, hayırlı olması dileğinde bulunarak, “Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesine Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait arsayı dahil ettik. Buraya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yapılacak. Çok ciddi bir ihtiyaç olan kadın doğum ve çocuk hastanesi, ilimizin önemli bir eksikliğini de gidermiş olacak” dedi.

Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi toplamda 4 bin 70 metrekare alan üzerine inşa edilecek. 3 katlı bin 500 m2 kapalı alana idare binası, satış salonu, misafir salonu yapılacak. Ayrıca, 3 kattan oluşan 6 daire, 1 adet 3 kattan oluşan 12 daire toplam 18 daireden oluşan 2 bin 520 m2 kapalı alana lojman binası yapılacak./ Remzi ŞİMŞEK