Toplantıya Sağlık Bakanlığı üst düzey yöneticileri, sağlık il müdürleri, kamu hastaneleri genel sekreterleri ve halk sağlığı il müdürleri katılıyor.  Sakarya’dan da Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam, İl Sağlık Müdürü Dr. Bilge Kağan Kaya ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aydın Erdoğan’ın katıldığı çalıştay, Pazar gününe kadar devam edecek.

Ekip çalışması

Bakan Müezzinoğlu’nun açılış konuşması yaptığı toplantıda önemli mesajları da vardı. Bakan Müezzinoğlu Türkiye'nin sağlık alanında çok iyi hizmet sunduğunu; ancak sağlıkta, bilimde, Ar-Ge'de, üretim alanında daha fazla etkili olmak gerektiğini belirtti. İllerde il sağlık müdürleri, halk sağlığı müdürleri ve kamu hastaneleri genel sekreterlerinin bütün halinde mücadele etmesini isteyen Müezzinoğlu, yetkililerden tek başına değil, birlikte başarı istediklerini kaydetti.

kamu_hastaneleri_toplanti2.jpg

Ev ziyaretleri

Yöneticilerin 1 Şubat’tan itibaren her ay illerindeki hastanelerde tedavi gören 10’ar kişiyi evinde ziyaret ederek düşüncelerini almalarını isteyen Bakan Müezzinoğlu, bu uygulamayla çok daha verimli çalışmaların gerçekleşebileceğini söyledi. Hastaları iyileştirmek kadar, onların sağlığını korumaya yönelik çalışmalara da ağırlık verildiğini ifade eden Bakan, özellikle gençlerin beden ve ruh sağlığını koruyucu çalışmalar yapıldığını belirtti. Uyuşturucuyla mücadeleye de dikkat çeken Bakan Müezzinoğlu, Amatemlerin yanı sıra vatandaşların rahatlıkla ulaşabileceği bağımlılık polikliniklerine ağırlık vereceklerini de sözlerine ekledi.

Açılış konuşmasının ardından sağlık yöneticileriyle çalıştaylar gerçekleşti.  Genel Sekreter Sağlam da Sağlık Bakanı Müsteşarı Eyüp Gümüş’ün başkanlığında gerçekleşen çalıştaya katıldı. Pazar Günü’ne kadar devam edecek çalışmalarla ilgili bilgi veren Genel Sekreter Hasan Sağlam, koordinasyon, değerlendirme ve planlama toplantısının çok verimli geçtiğini belirterek , sağlıkta gelecek vizyonu ve illerden beklentiler, iyi uygulama örnekleri ve yaygınlaştırılması, şehir hastaneleri ve yönetim modelleri, aile hekimliği gelecek vizyonu, sağlıklı yaşam kültürü projeleri, sağlıkta şiddetin önlenmesi, anne ve bebek ölümlerinin önlenmesi, sağlıkta veri yönetimi gibi çok sayıda gerçekleştirilecek çalıştaylarla sağlıkta olumlu gelişmelerin daha da arttırılacağını sözlerine ekledi.