Sakarya İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ÇİM'de oluşturulacak güvenli bir ortamda istismara uğrayan çocuğa beyanının alınması, muayenesinin yapılması, aile görüşmesi ve raporun hazırlanması sürecinde sadece eğitimli personel tarafından yaklaşılarak travmanın etkilerinin en aza indirgenmesinin amaçlandığı bildirdi.

İstismar şüphesi olan ve istismara uğrayan çocuğa inceleme ve tedavi aşamasında gerek görülen sağlık, eğitim, kolluk kuvvetleri, hukuk ve adalet sistemi gibi iş birliği yapılması gereken diğer kamu kuruluşlarıyla eş güdüm içerisinde hizmet sağlanacağı ifade edildi.

Güvenli ortam

Açılan Merkezde korunma altına alınması gereken durumlarda da, çocuğun kalabileceği uygun bir ortam sağlanıncaya kadar barınma, beslenme, giyim sağlık ve güvenlik gereksinimlerinin karşılanması sağlanacak. Çocuk İzlem Merkezine Eğitim ve Araştırma Hastanesinin 0 264 255 21 08 numaralı telefonundan (6717)'yi tuşlayarak ulaşılabileceği ifade edildi.

Seminer

İl Sağlık Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Şube Müdürlüğünce Çocuk İzlem Merkezi'nin (ÇİM) çalışmalarının etkin bir şekilde devamlılığı için Milli Eğitime  bağlı tüm kurumlarda görevli rehber öğretmenlere seminer düzenlendi.

Serdivan Erol Olçok Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen seminer İzleme ve değerlendirme Şube Müdürü Şahin Yelek'in açılış konuşmasıyla başladı.

Katılımın yoğun olduğu programa Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gresa Çarkaxhıu Bulut ve Sosyal Hizmet Uzmanı Ömer Büber konuşmacı olarak katıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, hastanelerde istismara uğrayan çocukla teması olabilecek tüm ünitelerde çalışan personelin eğitimlerinin sürdüğü, önümüzdeki günlerde kolluk kuvvetleri ve din görevlilerine de süreçte yaklaşım konusunda seminer düzenlenmesinin planlandığı bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necmi Sağıroğlu ve Şube Müdürü Şahin Yelek tarafından konuşmacılara teşekkür belgesi takdim edilmesinin ardından program sona erdi.