Arifiye Belediyesi Kültür Merkezi Konferans salonunda gerçekleşen eğitimde Uz. Dr. Volkan Ülker tarafından; katılımcılara yönelik, genel ilkyardım bilgileri, temel yaşam desteği, yaşam belirtileri, solunum yolu tıkanıklığı, göğüs ağrısı, kanamalar, şeker koması, kırık, çıkık, burkulmalar, zehirlenmeler, hasta ve yaralı taşıma gibi konularda yapılması ve yapılmaması gerekenler hakkında bilgiler verildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Uzm. Dr. Aydın Sarı yaptığı açıklamada; “Çok değerli belediye başkanım, çok değerli katılımcılar gerçekten insanın yaşantısında belki hiç karşılaşmayacağı, belki de sık karşılaşacağı durumlara karşı, bu ilk yardım eğitimlerinin verilmesi gerekiyor. Gönül ister ki, insanların hayatlarını kurtaracağımız durumlarla hiç karşılaşmayalım ama karşılaştığımız zaman da hastanın hayatını kurtarabilmek için neler yapmamız gerektiğini bilmemiz gerekiyor. İlk yardımdaki altın kural, doktor arkadaşımızın da belirttiği gibi; öncelikle hastaya zarar vermemek. Bir şey yapmasanız bile, ikinci bir sorunun ortaya çıkmaması için zarar vermeme felsefemiz olacak. Biz, bu oturumu her yıl yapıyoruz. Bu yaptığımız eğitimlerin dışarıda olumlu etkilerini görüyoruz. İnsanın başına gelen her şey takdirdir. Ancak, bizim yaralıya karşı vicdani sorumluluğumuz var. İlkyardımı zamanında ve doğru şekilde yapıp, sağlık ekibi olay yerine gelene kadar hastayı hayatta tutabilirsek belki de hayatını kurtarmış oluruz. Siz de, böyle bir durumla karşı karşıya geldiğinizde ah keşke eğitim alıp, hastaya yardımcı olabilseydim dememek için ilkyardım eğitimi aldınız. Verdiğimiz bu eğitimler sayesinde kurtulan hayatlar, bizim mutluluk kaynağımız. Başkanımıza da böyle güzel bir ortam hazırladığı için teşekkür ediyorum. Hepinizi tebrik ediyorum hayırlı olsun” dedi.

Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu da, “Sayın Büyükşehir Belediye Daire Başkanım,  değerli katılımcılar ben de hepinizi sevgi, saygı ve hürmetlerimle selamlıyorum. Tabii insan hayatını kurtaran böyle güzel bilgileri verdikleri için hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Bir hasta veya yaralıya ilkyardım yapmamız gerektiğinde, doktor beyinde anlattığı gibi öncelikle zarar vermemeye çalışmalıyız. Medyada görüyoruz trafik kazalarında bilinçsizce yapılmaya çalışılan yardımlar sonucu bir insanımız ya hayatını kaybediyor, ya da ömür boyu sakat kalıyor. Bu bakımdan bizlerin ilk yardım eğitimlerini almamız gerekiyor. Böyle güzel bilgileri sizlere, bizlere hepimize kazandırdığı için başta Büyükşehir belediye Başkanımız Ekrem Yüce’ye, Sağlık İşleri Daire Başkanımıza değerli hocalarımıza sizlerin adına teşekkür ediyor, hepinize saygılarımı sunuyorum” dedi.

Katılımcılar, eğitim boyunca teorik bilgileri alırken, cansız mankenler üzerinde de uygulama yapma fırsatı buldu. Eğitimin sonunda katılımcılara, Sağlık Bakanlığından onaylı sertifika verildi.