İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Bölge Malzeme Dağıtım Merkezini ziyaret eden AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz ile İl Başkanı Yunus Tever, lojistik anlamda birçok vilayete hizmet verecek merkezle ilgili İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü’den bilgi aldı.

Salgın döneminde koruyucu sağlık ekipmanlarının sağlıklı bir şekilde şehirlere ulaştırılması için bölgesel lojistik merkezi konusunda Bakanlığa başvuruda bulunduklarını dile getiren Öğütlü, “Bakanlığımıza bu konuda yaptığımız hazırlıklarımızı sunduk, ilimizde bu anlamda alt yapımızı oluşturduğumuzu ilettik. Gerekli değerlendirmelerin ardından Bölge Malzeme Dağıtım Merkezimi hizmete açtık. Birçok ile hizmet verecek olan merkezimizden, 10 günde toplam25 il’esağlık ekipmanlarını dağıttık” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz da, salgınla mücadelede Türkiye’nin dünyaya örnek teşkil edecek bir şekilde hızlı organize olduğunu ifade etti. Yavuz, “Sayın Cumhurbaşkanımızın müthiş destekleri ile Sağlık Bakanlığımız virüs daha ülkemize girmeden tedbirlerini alarak, salgınla ilgili planları oluşturdu. Bu süreçte birçok ülke hastalıkla mücadelede ekipman, test kitleri, ilaçlar konusunda sıkıntı yaşadı. Gelişmiş olarak tanımlanan ülkelerin hastaneleri yetersiz kalıp sağlık sistemi çözüm üretemez hale gelirken biz gerek koruyucu ekipmanlar, gerekse tedaviye yönelik araç gereç ve ilaçların temininde sorun yaşamadık ve önemli bir başarıya imza attık. İlimizde de çabuk organize olmayı başardık. Konum itibariyle en riskli iller arasında olmamıza rağmen başta sağlık teşkilatımız olmak üzere tüm kurumlarımız canla başla çalıştı. Şükür ki şu an salgın kontrol altına alınmış gibi gözüküyor. Ancak hiçbir zaman tedbiri elden bırakmamak gerekiyor” diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Yunus Tever de, salgın sürecinde malzeme ve koruyucu ekipman konusunda Sağlık Bakanlığının tüm ihtiyaçları karşıladığını belirterek, İlimizde faaliyete geçen Bölge Dağıtım Merkezinin önemine değindi. Tever“Bölge dağıtım merkezinden Koronavirüs ile mücadelede sağlanacak ekipmanlar başta olmak üzere,birçok ilin sağlık malzemesi ilimizden sağlanacak. Bu stratejik ve önemli merkezin şehrimizde hizmet veriyor olması bizler için ayrıca gurur kaynağıdır. Hayırlı olsun” dedi.