Tıbbi Hizmetler Başkanı Prof. Dr. Yusuf Yürümez ve Mali Hizmetler Başkanı Mustafa Necati Çolak’ın da katıldığı toplantıda temel atma çalışmaları başlayan Geyve Devlet Hastanesi, taşınma hazırlıkları içerisinde olan Hendek Devlet Hastanesi ve yeni hizmet binalarına taşınan Kaynarca Devlet Hastanesi ile Sapanca Devlet Hastanelerinin mevcut durum değerlendirmesi yapılarak gerçekleştirilmesi planlanan hedeflerle ilgili görüş alış verişinde bulunuldu.

TİG başarısına teşekkür

Genel Sekreter Sağlam, yapılan değerlendirmeler sonucunda birliğe bağlı hastanelerden Teşhisle İlişkili Gruplar (TİG) sistemine gönderilen sağlık verilerinin Türkiye ortalamasının üzerinde olması ve sağlık tesislerinin kendi grupları içerisinde ilk sıralarda yer almasıyla ilgili memnuniyetini ifade ederek, başhekimler başta olmak üzere ilgili birimlerde çalışan tüm personele teşekkür etti.

47 hekim göreve başlayacak

Genel Sekreter Sağlam, “Mecburi hizmet uygulaması kapsamında 43 pratisyen ile  1 psikiyatri, 1 cildiye, 1 patoloji, 1 çocuk  hastalıkları uzmanı olmak üzere 4 uzman hekim hastanelerimizde göreve başlayacak. Psikiyatri ve Cildiye Uzmanlarımızı Karasu Devlet Hastanesinde, yeni başlayacak diğer hekimlerimizi de merkez ve ilçelerimizdeki diğer hastanelerde değerlendireceğiz” dedi.

Sağlam, Ekim ayında yapılacak başhekimler toplantısının ardından, hizmetlerle ilgili değerlendirmelerde bulunmak üzere basın mensuplarıyla bir araya gelerek toplantı yapmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.